Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Olomoucké akvabely zářily u Jadranu. V Chorvatsku zvládly i zlatý hattrick

V nabité mezinárodní konkurenci pohárového závodu Primorje Synchro Cup zazářily akvabely z SK UP Olomouc. Z chorvatské Rijeky si po kompletním zhodnocení výkonů a výsledků v jednotlivých kategoriích odvezly i ocenění celkového vítěze tohoto prestižního podniku. V následujících dnech se ladné sportovkyně předvedou také na domácím bazénu v hanácké metropoli.

Tradičního závodu Primorje Synchro Cup se zúčastnily kluby z celkem jedenácti nejen evropských států. V bazénu hned vedle Jadranského moře předvedly své sestavy olomoucká děvčata z kategorie seniorek, juniorek a starších žákyň. V konkurenci poslední zmiňované kategorie se blýskla devátým místem ze 124 závodnic Klaudie Kudělková v disciplíně povinných figur. Na bronz pak dosáhla ve volném sólu. Skupinovou sestavou highlight, která je zaměřená především na akrobatické prvky, si vysloužily stříbrné medaile Valerie Bendová, Jitka Havlová, Alžběta Járová, Klaudie Kudělková, Adéla Morbicrová, Eliška Neumanová, Natálie Strejčková, Eliška Tichá, Sofie Venzhöferová a Nela Zapletalová.

Dalším medailovým úspěchem v kategorii juniorek přispěla Kateřina Krečmerová, která se svou technickou i volnou sólovou sestavou obsadila bronzové příčky. „Společně s Nelou Peřinovou pak zůstaly těsně pod stupni vítězů na 4. místě v technickém duu,“ podotkla trenérka juniorské a seniorské kategorie oddílu synchronizovaného plavaní SK UP Olomouc Veronika Hošek.

Nejzkušenější závodnice v kategorii seniorek u Jadranu zkompletovaly zlatý hattrick, když ovládly kategorie highlight, volná kombinace, při které se v průběhu sestavy střídají jednotlivé disciplíny a také týmovou kategorii, která je olympijskou a nejtradičnější disciplínou. Tyto sestavy plavaly ve složení Debora Dvořáková, Nicole Juráková, Kateřina Krečmerová, Tereza Gažarová, Monika Pospíšilová, Michaela Provazová, Lenka Petříková, Adéla Půčková, Nela Přibylová a Nela Peřinová.

Oprava přejezdu zavře Wolkerovu. Důležitým bodem v Olomouci neprojedou auta, tramvaje ani vlaky

S desetidenní úplnou uzavírkou tahu na sídliště Nová Ulice a návazně i na dálnici musejí počítat řidiči na úvod prázdnin v Olomouci. Železniční přejezd na ulici Wolkerova si vyžádá rekonstrukci, při které dojde k zavření silnice a také tramvajové...

Debora Dvořáková Debora s Nicole Jurákovou se ještě postaraly o zlatou medaili za volné duo a do sbírky přidaly ještě stříbrno za technické duo. „Samozřejmě s výsledky jsme velmi spokojeny, ale není čas usnout na vavřínech. Vždy je mnoho co zlepšovat. Nejen před tímto závodem byla klíčová intenzivní příprava. Děvčata trénují 5x týdně nejen v bazénu, ale tráví i mnoho hodin tvrdou prací v tělocvičně. Pro úspěch je nutná také snaha stále se zlepšovat a velká píle závodnic. Důležitou úlohu pak hraje kvalitní práce trenérek,“ popsala náročnou, ale efektivní cestu k zážitkům a výsledkům v atraktivním sportu hlavní trenérka olomouckých akvabel Linda Flešková.

Už tuto sobotu se akvabely z Hané ukážou se svým sportovním uměním v domácím bazénu, krajské město hostí závody Summer Cup Olomouc. Hlavní program se rozbíhá od půl třetí odpoledne, kategorie Highlight je na programu od 19 hodin a po ní následuje slavnostní vyhlášení výsledků. Další prestižní akce čeká talentované akvabely i v pondělí, kdy se naplno rozbíhá Olympiáda dětí a mládeže v Olomouckém kraji. Od devíti do patnácti hodin bude olomoucký bazén opět patřit synchronizovanému plavání.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK UP Olomouc

Štítky Sport, plavání, synchronizované plavání, akvabely, Olomouc, Chorvatsko, Olympiáda dětí a mládeže, Jaderské moře, bazén, SK UP Olomouc, Rijeka, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucké akvabely zářily u Jadranu. V Chorvatsku zvládly i zlatý hattrick  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.