Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Prostějovské volejbalistky v dramatu ovládly turnaji v Olomouci, domácí tým skončil druhý

Ještě čtyři týdny mají volejbalové celky na vyladění formy před startem dalšího ročníku extraligy žen, týmy nejen z Hané poměřily síly na turnaji v Olomouci. Ve finále Tomi – Remont Cupu, který se hrál jako Memoriál Jiřího Teplého, se střetly domácí hráčky s loňskými mistryněmi z Prostějova. Po dramatickém závěru se z celkového vítězství radovaly Prostějovanky.

Čtyřdenní turnaj, který připomínal památku loni zesnulého dlouholetého kouče VK UP Olomouc Jiřího Teplého, nabídl souboje šesti týmů. Pět klubů se zná z domácí extraligy, z Francie pak přicestovalo družstvo Evreux Volley-Ball.

Návrat olomouckého turnaje na mezinárodní scénu díky účasti celku z Francie ocenil předseda VK UP Jiří Zemánek. „Chceme lidi hlavně bavit dobrým volejbalem a těší mě, že se nám to podařilo už na našem tradičním turnaji, na který jsme právem pyšní a jenž letos po covidové pauze opět získal mezinárodní punc. Vloni v létě jsme museli obměnit prakticky celý kádr, a protože ne vše fungovalo podle našich představ, letos jsme do něj opět výrazně sáhli. Vyvolalo to určitou nedůvěru fanoušků, která je do jisté míry pochopitelná. Doufám, že holky svými výkony na turnaji domácí fandy alespoň trochu naladily na blížící se sezonu. Nechci do ní zatím předčasně vyhlašovat nějaké cíle, ale chtěl bych především, abychom znovu předváděli dobrý sport a dělali lidem radost,“ prohlásil v tiskové zprávě předseda olomouckého klubu.

Talentovaní cyklisté z Hané uzavřeli úspěšnou sezonu. Přišly i nabídky od profi týmů

Přes trable, které provázely olomoucký cyklistický tým Mapei Merida Kaňkovský v průběhu roku, má za sebou mládežnický oddíl z Hané mimořádně povedený závěr sezony. Kromě vítězství v řadě dlouhodobých soutěží těší trenéry skutečnost, že se...

 

Nejnapínavější bitvu nabídl duel o turnajové první místo, o vítězi rozhodl až tie-break standardně hraný do 15 bodů. Tentokrát se přetahovaly hráčky týmů z Hané až do stavu 21:23, což znamenalo výhru Prostějova. „Byl to hodně vyrovnaný, dramatický a dlouhý zápas. Oba týmy bojovaly na maximum, vývoj se přeléval ze strany na stranu, rozhodovaly pevnější nervy i štěstí. Měli jsme trochu problémy v útoku, což ale holky vynahrazovaly extrémní bojovností. Moc chtěly vyhrát, šly za vítězstvím a dostaly odměnu za velké úsilí. Z prvenství na dobře obsazeném mezinárodním turnaji máme radost, i když jde zatím jen o přípravu. Každopádně jsme se kromě jednoho utkání ukázali v lepším světle, než týden předtím v Přerově. Vyhovoval nám systém jednoho střetnutí denně, díky tomu jsme mohli celou akci absolvovat na úrovni i s nižším počtem hráček,“ komentoval pro klubový web prostějovský trenér Miroslav Čada s ohlédnutím za překvapivou porážkou s loni posledním týmem extraligy z Přerova v ligovém poháru.

Pozitivně hodnotil průběh turnaje a vystoupení svého celku na něm kouč vysokoškolaček Martin Hroch. „Jsem rád, že jsme se sešli kompletní už i s Katkou Körmendyovou ze slovenské reprezentace. Stále je vidět nesouhra týmu, ale také díky odkladu extraligy máme na sehrání dost času. I v průběhu turnaje bylo znát, že holky dosavadní průběh přípravy poctivě odmakaly. Nedostatky tam sice jsou, ale hráčky jedou na sto procent a tým výborně komunikuje. Není to tedy jen na trenérech a bude to do dlouhé a náročné sezony velmi důležité. Co se týká turnaje samotného, samozřejmě je škoda smolné finálové porážky, ale jinak náročné zápasy splnily to, co jsme od nich očekávali, a celkově tuto akci i díky opětovné zahraniční účasti hodnotím jako velmi vydařenou,“ chválil trenér Olomouce, který coby asistent reprezentačního kouče Giannise Athanasopoulose zamířil po turnaji do dějiště Mistrovství světa ve volejbale žen v Nizozemsku.

Pomyslný bronz bral Olymp Praha díky výhře 3:0 nad francouzským klubem Evreux Volley-Ball. Brněnské Šelmy porazily v souboji o páté místo třetího regionálního zástupce na turnaji – Sokolky ze Šternberka. „Je vidět, že starší hráčky zvládají stresové situace o něco lépe, mladé se ale zase vedle nich mohou učit. V další části přípravy se musíme soustředit hlavně na sehrávání, to bylo zcela jistě znát,“ konstatoval asistent šternberského trenéra Miroslav Jehlář.

Výsledky TOMI - REMONT Cupu (Memoriálu Jiřího Teplého)
Skupina A
Olomouc - Evreux 3:0 (23, 21, 24)
Evreux - Šelmy 2:3 (21, 16, -17, -17, -11)
Olomouc - Šelmy 3:0 (18, 16, 17)
Skupina B                                               
Šternberk - Prostějov 0:3 (-21, -19, -22)
Olymp - Prostějov 3:1 (15, 10, -23, 12)
Šternberk - Olymp 3:1 (23, -16, 24, 23)
Semifinále
Olomouc - Olymp 3:2 (19, -14, 22, -26, 14)
Evreux - Prostějov 1:3 (-18, 27, -8, -13)
O umístění
finále: Olomouc - Prostějov 2:3 (-17, 24, -27, 16, -21)
o 3. místo: Olymp - Evreux 3:0 (19, 14, 25)
o 5. místo: Šelmy Brno - Šternberk 3:1 (-19, 19, 20, 14)
Zdroj: VK UP Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Prostějov, VK UP Olomouc

Štítky Sport, volejbal, VK Prostějov, VK UP Olomouc, Tomi Remont Cup, extraliga, Prostějov, Olomouc, Jiří Teplý, Haná, trenér, Šternberk, SK UP Olomouc, Francie, Évreux

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské volejbalistky v dramatu ovládly turnaji v Olomouci, domácí tým skončil druhý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.