Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Krajem se prožene závod Czech Cycling Tour, v pátek a v neděli omezí dopravu v Olomouci

Už zítra, tedy ve čtvrtek 11. sprna, se na silnicích v Olomouckém kraji rozhoří cyklisté boje v rámci závodu Czech Cycling Tour. Na start závodu se postaví světové cyklistické špičky, o zajímavou podívanou tedy rozhodně nebude nouze.

Zítra se sice ještě startuje mimo Olomoucký kraj, pvní den mají totiž cyklisté naplánovanou etapu vedoucí z Frýdku - Místku a bude měřit pouhých 17,3 kilometru, jedná se o týmovou časovku.

Už v pátek se ale cyklisté představí nedaleko od Olomouce, startují totiž v Olomouci a jejich trasa povede přes Prostějov, Konici, Litovel až do Uničova a trasa bude měřit 177 kilometrů. V rámci tohoto závodu dojde i k omezením městské hromadné dopravy. "V pátek 12. 8. 2016 od cca 13.30 do 13.40 hod. dojde, na nezbytně nutnou dobu, k operativnímu omezení nebo pozastavení autobusového provozu na ulicích Jeremenkova, Tovární, Rolsberská, Přerovská, Týnecká, Keplerova a Dolní Novosadská," řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

V sobotu se pojede podobně dlouhá etapa, bude měřit 187 kilometrů, startovat se bude ve Mohelnici, cyklisté pojedou přes Jeseník, Rýmařov a etapu dokončí v Mohelnici.

V neděli, kdy bude závod vrcholit, najezdí cyklisté celkem 157,1 kilometrů, startovat se budě opět v Olomouci, pojede se přes Uničov, Šternberk, Moravský Beroun a nakonec budou jezdit okruhy kolem Bělkovic a Dolan, kde bude také závod vrcholit. I zde bude na čas omezen provoz ve městě: "V neděli 14. 8. 2016 od cca 11.00 do 11.10 hod. dojde, na nezbytně nutnou dobu, k operativnímu omezení nebo pozastavení tramvajového provozu na křižovatkách ul. Zámečnická x Opletalova a Sokolská x Zámečnická a autobusového provozu na ulicích Studentská, Na Střelnici, Dobrovského, Lazecká, Heydukova a v Chomoutově," řekla Krčová.

Na start se z českých závodníků postaví například Alois Kaňkovský, Adam Ťoupalík nebo Jiří Polnický. Oproti minulému roku chybí snad nejzvučnější jméno české silniční cyklistiky, Zdeněk Štybar.

Čtěte více:

Autoři | Foto Etixx-Quick Step archiv

Štítky Czech Cycling Tour, Olomouc, cyklista, Olomoucký kraj, Uničov, Mohelnice, Dopravní podnik města Olomouce, Zdeněk Štybar, Alois Kaňkovský, Adam Ťoupalík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajem se prožene závod Czech Cycling Tour, v pátek a v neděli omezí dopravu v Olomouci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.