Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Olomoučtí zápasníci vybojovali na turnaji na počest zesnulého předsedy klubu osm medailí

Napínavá střetnutí na dvou žíněnkách olomoucké sokolovny nabídl třetí ročník Memoriálu Vojtěch Smoláka v řecko-římském zápase a domácím reprezentantům se turnaj vydařil. Na akci s mezinárodní konkurencí vybojovali celkem osm medailí.

Memoriál Vojtěcha Smoláka pořádal olomoucký oddíl letos potřetí, sportovní zápolení první květnovou sobotu bylo také připomínkou zesnulého dlouholetého předsedy oddílu a oceňovaného trenéra i zápasníka.

„Turnaje se zúčastnilo 128 zápasníků ze 14 oddílů – včetně týmů ze Slovenska a Polska. Předpokládali jsme o trochu vyšší účast, nedorazila například výprava z Ostravy, nicméně i tak se jednalo o velmi vydařený ročník,“ zhodnotil předseda Wrestling Clubu Olomouc Radek Hloch.

Výsledky olomoucký zápasníků na 3. ročníku Memoriálu Vojtěcha Smoláka
Přípravka B 43 kg - Alexandr Šíma - 1. místo
Přípravka A 35 kg - Andreas Fišer - 3. místo
Přípravka A 43 kg - Tomáš Vychodil - 5. místo
Přípravka A 47 kg - Dominik Novotný - 2. místo
Mladší žáci 63 kg - Nikolaj Šíma - 1. místo
Žáci 52 kg - Jakub Bartoněk - 2. místo
Žáci 75 kg - Pavel Zbořil - 2. místo
Kadeti 65 kg - Andrii Serbin - 1. místo
Kadeti 80 kg - David Kovář - 5. místo
Kadeti 92 kg - Sergej Furman - 2. místo

V domácích barvách startovalo deset zápasníků, celkem získali osm medailí. Cenné kovy sbírali závodníci napříč věkovými kategoriemi od přípravek až po kadety. Formu z nedávného MČR potvrdil například Nikolaj Šíma, který ovládl svou kategorii. První místo si připsal i Alexandr Šíma či Andrii Serbin.

Ještě nabitější startovka a nové trasy. Cyklistická Czech Tour letos láká na atraktivní novinky

Nové trasy a startovní pole nabité elitními týmy nabídne další ročník prestižní cyklistické akce Czech Tour. Čtyřdenní boje v závěru července svedou profesionální závodníci také ze sedmi stájí nejvyšší kategorie World Tour. Závod prochází ze...

„V soutěží klubů jsme se díky výborným výsledků našich svěřenců umístili na 3. místě. Na druhém místě se umístil Jablunkov a zlatý pohár si odvezl Havlíčkův Brod,“ komentoval Radek Hloch a doplnil, že Ceny vítězům předával Jan Ruman, bývalý předseda olomouckého oddílu, a Marie Smoláková, vdova po Vojtěchu Smolákovi.

Turnaj byl pořádán na počest dlouholetého trenéra a předsedu olomouckých zápasníků Vojtěcha Smoláka, který zesnul v roce 2021 ve věku 66 let. „V době aktivní zápasnické kariéry byl úspěšný i v I. lize. Od Svazu zápasu České republiky obdržel ocenění Vzorný trenér. Za dobrovolnickou činnost a šíření olympijské myšlenky získal také ocenění FILA, tedy Fédération Internationale des Luttes Associées, což bylo označení pro Mezinárodní zápasnickou federaci, dnes United World Wrestling. Zasloužil se o zachování zápasu v Olomouci a vychoval celou řadu mistrů republiky,“ připomněl význačnou osobnost jedné z nejtradičnějších sportovních disciplín Radek Hloch.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Wrestling Club Olomouc

Štítky Sport, zápas, úpolové sporty, řecko-římský zápas, turnaj, memoriál Vojtěcha Smoláka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučtí zápasníci vybojovali na turnaji na počest zesnulého předsedy klubu osm medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.