Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Olomoucký judista David Klammert získal bronz na světovém poháru

Na začátku března proběhl v polských Katowicích světový pohár v judu a úspěch českých reprezentantů na sebe nenechal čekat. Turnaje se zúčastnilo 292 závodníků z 36 zemí. Česká výprava vybojovala celkem tři medaile.

Medaile získal David Pulkrábek (-60 kg, 3. místo), Jaromír Ježek (-73 kg. 2. místo) a David Klammert (-90 kg, 3. místo). Poslední zmíněný je zároveň členem Judo klubu Olomouc a v současné době se připravuje na Letní olympijské hry 2020. Ve váze do 90 kilogramů se dvaadvacetiletý David Klammert po dvou vyhraných zápasech s Allim z Finska a Oldakem z Polska dostal do čtvrtfinále, kde velmi těsně podlehl Švýcaru Grossklausovi.

Tato prohra ho však zároveň dostala do opravných zápasů. V prvním utkání narazil na Fina Viitanena, kterého Klammert udolal hlavně lepší technickou vyspělostí a v závěru zápasu skóroval na ippon. V následném boji o bronzovou medaili se utkal s Polákem Szczepaniakem. S tímto soupeřem se na turnajích pere často a zkušenosti s ním proměnil ve výhodu. Dvěma body a udržením soupeře na zemi zvítězil a obsadil tak třetí příčku.

,,Je to moje první medaile ze seniorské světové tour. Dlouho jsem na ni čekal a konečně to cinklo. Tímto úspěchem jsem se zároveň kvalifikoval na Mistrovství Evropy, které proběhne v dubnu,“ dodává Klammert. 

Autoři | Foto Oficiální fotky European Judo Union

Štítky David Klammert, světový pohár, Katowice, Letní olympijské hry 2021, Jaromír Ježek, David Pulkrábek, Finsko, Polsko, bronzová medaile, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký judista David Klammert získal bronz na světovém poháru  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.