Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jiří Veselý bude hlavním tahákem na letošním challengeru v Prostějově

Jiří Veselý bude po dnešním vyřazení v třetím kole French Open v příštím týdnu jedním z hlavních favoritů prostějovského challengeru UniCredit Czech Open dotovaného 150 tisíci dolary.

Třiadvacetiletý český tenista vyhrál prostějovský turnaj v letech 2014 a 2015 a v případě dalšího triumfu by vyrovnal bilanci Radka Štěpánka a Jana Hájka.

K největším konkurentům Veselého patří obhájce prvenství Michail Kukuškin z Kazachstánu, na divokou kartu by se měli představit Argentinec Diego Schwartzman, bývalá světová pětka Tommy Robredo a po vyřazení na French Open také Slovák Martin Kližan. Přihlášeni jsou i Argentinec Horacio Zeballos a Srb Janko Tipsarevič, který letos už vyhrál čtyři challengery. Kromě Veselého bude z českých hráčů startovat v hlavním turnaji také dvaadvacetiletý Adam Pavlásek.

„Turnajový pavouk ještě nemá finální podobu, stále ještě s některými hráči jednáme. Pro nás je rozhodujícím dnem až sobota 3. června. Jisté už ale je, že letošní účast bude velmi kvalitní," řekl Tomáš Cibulec z pořádajícího TK PLUS.

V závěrečný den turnaje v sobotu 10. června program doplní od 10:00 hodin exhibiční zápas olympijských vítězů ve čtyřhře. Představí se zlatý medailista ze Salt Lake City 2002 akrobatický lyžař Aleš Valenta, tenisový šampion ze Soulu 1988 Miloslav Mečíř, trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Jan Železný a judistický vítěz z Ria Lukáš Krpálek. O hodinu později začne finálový zápas.

Autoři | Foto Facebook Jiřího Veselého

Štítky Jiří Veselý, Prostějov, French Open, UniCredit, Tommy Robredo, Radek Štěpánek, Martin Kližan, Michail Kukuškin, Diego Schwartzman, Jan Hájek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Veselý bude hlavním tahákem na letošním challengeru v Prostějově  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.