Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

FOTO: Na Korunní pevnůstce se odehrál desátý ročník Mozartových koulí. V pétanque se utkalo 37 soupeřů

V jubilejním desátém ročníku Mozartových koulí zvítězili hráči pétanque klubu Hrode Krumsín. V sobotu 12. srpna na Korunní pevnůstce v Olomouci překonali rekordních 37 soupeřů, včetně hráčů z Polska a Slovenska.

Turnaj podporovaný statutárním městem Olomouc je specifický tím, že se na něm schází česká špička, současná reprezentace, zahraniční hráči i začátečníci bez sportovní licence. František Kaplánek z vítězné trojice je aktuální českou jedničkou v celostátním žebříčku a Mozartovy koule jsou jeho letos třetím vyhraným turnajem. Jedním z nich bylo i Mistrovství ČR dvojic, v něm tvořil pár s Jiřím Greplem z SKP Hranice VI-Valšovice, a právě Grepl stál tentokrát ve finále proti Kaplánkovi v trojici s Michalem Habáskem a Pavlem Burešem mladším.

Vítězná trojice ve složení František Kaplánek, Jana Krpcová a Miroslav Krpec si chuť výhry na Mozartových koulích zopakovala po dvou letech – je to marcipán v čokoládě, protože stejnojmenné cukrovinky tvoří jednu z odměn a palmáre pro úspěšné týmy, na nichž se podílí i Moravská vodárenská. Letos k nim výjimečně patřily i busty Wolfganga Amadea Mozarta přivezené přímo ze Salzburgu. Název turnaje totiž připomíná pobyt hudebního genia v Olomouci v roce 1767.

Letošní ročník turnaje se navíc konal v době, kdy se Olomouc pyšní titulem Evropské město sportu a kdy pétanque aspiruje na zařazení mezi olympijské sporty na hrách v Paříži v roce 2024. Obšírnou reportáž z turnaje odvysílá Česká televize ve čtvrtek 17. srpna.

Tisková zpráva

Štítky Wolfgang Amadeus Mozart, pétanque, koule, Olomouc, Polsko, Slovensko, Krumsín, Česko, olympijské hry, MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Korunní pevnůstce se odehrál desátý ročník Mozartových koulí. V pétanque se utkalo 37 soupeřů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.