Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Mladý karatista z Olomouce slaví úspěch, na Mistrovství světa v Itálii skončil třetí

Ve dnech 22. – 24. září se v italském Trevisu uskutečnilo mistrovství světa v karate. Želízko v ohni měla i Olomouc, a to v podobě Jiřího Hermana, který v jednotlivcích nejprve vybojoval krásné místo a poté coby člen týmu českých karatistů pomohl výpravě ke skvělému třetímu místu.

„V celkově devíti zápasech jsme porazili velmi silné Američany a ambiciózní Španěly, zastavili nás až pozdější vítězové – tým Ruska. Naším handicapem byl věk týmu. Tři že čtyř členů byli ještě kadeti a v karate vyspělost často rozhoduje o výsledku. Nakonec se ale tento handicap ukázal jako výhoda. Podceněný tým, od kterého se příliš neočekávalo, se stmelil a jeho členové bojovali jako jeden muž. Předvedli jsme jedny z nejlepších zápasů vůbec. Mnohem lepší než v individuálu," říká dvacetiletý Jiří Herman.

Jiří Herman (nar. 1997), 1. Dan, je členem úspěšného olomouckého oddílu MABU-DO,  vedeného trenérkou Evou Buzkovou, 5. Dan. Karate se věnuje od šestí let a není to jeho první medaile z velkých soutěží. Ve své sbírce má medaile z mistrovství republiky, Evropy i světa. V zimě se věnuje výuce sjezdového lyžování a nyní je čerstvým studentem medicíny na Lékařské fakultě UP Olomouc.

Autoři

Štítky Olomouc, Itálie, karate, mistrovství světa, Treviso, Rusko, Lékařská fakulta Univerzity Palackého, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý karatista z Olomouce slaví úspěch, na Mistrovství světa v Itálii skončil třetí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.