Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Prostějov bude hostit tenisové naděje, utkají se o světové tituly

Prostějov bude od pondělí dvacátým rokem po sobě hostit týmové mistrovství světa tenisových talentů do 14 let. Tituly obhajují chlapci ze Švýcarska a dívky USA. Na šampionátu v minulosti startovaly i pozdější světové hvězdy jako Novak Djokovič, Rafael Nadal, Tomáš Berdych, Lleyton Hewitt, Jo-Wilfried Tsonga, Andy Roddick, Amélie Mauresmová, Dinara Safinová, Kim Clijstersová, Lucie Šafářová či Justine Heninová.

Český chlapecký tým loni skončil desátý a i letos jej povede kapitán Jiří Kulich. V nominaci jsou Matthew William Donald (Sparta Praha), Hynek Bartoň (Agrofert Prostějov) a Oldřich Vejšický (Sokol Vysočany).

České tenistky získaly titul už čtyřikrát, maximem chlapců jsou tři finálové účasti. Naposledy podlehli v boji o titul před devíti lety USA.

Nový kapitán dívčího týmu Dan Filjo má k dispozici sestavu Linda Nosková (Precheza Přerov), Linda Fruhvirtová (Sparta Praha), Agáta Černá (I. ČLTK Praha). Před rokem skončily české tenistky čtvrté, v boji o třetí místo prohrály s Ruskem 1:2.

Světový šampionát družstev této věkové kategorie se hraje od roku 1991, úvodních osm ročníků se uskutečnilo v Japonsku. Od roku 1999 se turnaj koná na Hané.

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky tenis, sport, Prostějov, USA, Novak Djoković, Rafael Nadal, Kim Clijstersová, Amélie Mauresmová, Andy Roddick, Justine Heninová, Dinara Safinová, Lleyton Hewitt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov bude hostit tenisové naděje, utkají se o světové tituly  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.