Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

V první finálové bitvě mezi Prostějovem a Olomoucí si favoritky zápas pohlídaly

Vrchol sezóny v ženském volejbale začal prvním zápasem na prostějovské palubovce. Prostějov ovládl zápas výsledkem 3:0. První krůček k dalšímu titulu tak domácí hráčky zvládly na výbornou.

Cesta do finále se u obou týmů z Hané podstatně lišila. Prostějovský tým se do finále probojoval celkem lehce. V semifinále si poradil s Olympem Praha 3:0 na zápasy. V celé sérii play-off ztratil Prostějov pouze jeden set, právě proti Olympu Praha. Zato celek z Olomouce se v semifinále proti Ostravě pořádně zapotil. Po dvou jasných výhrách v Olomouci se série stěhovala do Ostravy, kde si měly Hanačky pohlídat postup. Slezanky byly ale proti. Třetí zápas vyhrály 3:1 a potom vyhrály i čtvrtý v poměru 3:0. Série se srovnala a hráčky z Olomouce ztratily svůj náskok a naopak byly v pozici, kdy si Ostrava dokázala, že se může klidně probojovat až do finále. Pátý a poslední zápas skončil nakonec vítězně pro Olomouc.

Ve středu se tyto dva týmy postavili proti sobě, aby sehráli první finálový zápas. Už před začátkem zápasu bylo jasné, že Prostějov je v tomto souboji favoritem. Však si také prostějovské hráčky dělají zálusk na osmý titul v řadě. To, ale nemění nic na tom, že olomoucké hráčky si užívají svojí cestu v play-off a můžou Prostějov překvapit.

Začátek zápasu patřil Prostějovu a hlavní postavou domácího týmu byla jednoznačně Melissa Vargasová. Olomouc se v půlce prvního setu dotáhla na Prostějov a hráčky ukázaly, že nedají domácímu celku nic zadarmo. Set skončil 25:19 pro Prostějov.

V druhém setu už byl Prostějov v útoku nekompromisní. Olomoučanky to domácímu celku ulehčily tím, že vyrobily celkem hodně zbytečných chyb. Teprve sedmnáctiletá Melissa Vargasová pokračovala ve svém excelentním výkonu a zásobovala své sokyně smečemi, za které by se nemusel stydět ani extraligový volejbalista. Druhý set si Prostějov celkem jednoznačně pohlídal. Skóre se zastavilo na čísle 25:14.

Kromě Vargasové se v dobrém světle předvedla i Gambová, která se podílela na velkém počtu úspěšných smečí. V třetím setu už to vypadalo, že se Olomouc nadechuje k návratu do hry. V momentě, kdy trenér Jiří Teplý poslal do hry nejstarší hráčku olomouckého celku, Soňu Novákovou, se podařilo Olomouci uhrát čtyři body v řadě. Po této řadě se však Prostějov zase odpoutal a šel si pro první výhru v sérii. Poslední set nakonec skončil 25:18.

Prostějov si tak splnil svoji povinnost. Olomouc má naopak co zlepšovat a pokud chce finále zdramatizovat, tak musí přijít změna. Zda bude další zápas probíhat v podobném duchu nebo Olomoučanky zatlačí na prostějovského favorita, se dozvíme už dnes. Série pokračuje dalším zápasem v Prostějově od 17:00. 

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook VK UP Olomouc

Štítky Prostějov, Olomouc, finále, Ostrava, Melissa Vargas, PVK Olymp Praha, Haná, Soňa Nováková-Dosoudilová, Jiří Teplý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V první finálové bitvě mezi Prostějovem a Olomoucí si favoritky zápas pohlídaly  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.