Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Prostějovský válec nedal ani ve druhém zápase vysokoškolačkám šanci

Ani druhý zápas finále volejbalové extraligy žen nepřinesl překvapení. Superfavoritky z Prostějova si zápas s Olomoučankami v klidu pohlídaly a nepřipustily žádné drama. Celým play-off tak zatím mistryně z posledních sedmi sezón prouplouvají se ztrátou jediného setu.

Jestli volejbalistky VK UP Olomouc měly šanci VK Agel Prostějov na jeho půdě potrápit, tak to bylo hned v úvodu zápasu. Hanačky z Olomouce chvíli držely se soupeřkami krok, ovšem domácí se po uhrání šestého bodu dostali do trháku a neustále si udržovali minimálně čtyřbodový náskok. Konec prvního setu už žádný větší vzdor nepřinesl a Prostějov tak vyhrál 25:19.

Druhý set nezačal pro svěřenkyně trenéra Teplého o moc veseleji. Prostějov vedl bleskově 6:0 a toto vedení ještě více nabudilo už tak hladové domácí hráčky. Především Barboru Gambovou, která dokonce dokázala zastínit mladičkou a talentovanou Kubánku Vargasovou. Ta jakoby se v druhém zápase proti Olomouci chvíli rozkoukávala, ovšem už v půlce druhého setu posílala do olomouckého pole obávané dělovky, se kterými toho vysokoškolačky nemohly moc udělat. Právě druhý set byl, i díky zlepšenému výkonu šestnáctileté Vargasové, mnohem jednoznačnější a domácí vyhráli 25:13.

Třetí sada se nesla v podobném duchu jako ta první. V úplném začátku setu Olomouc chvíli domácí trochu trápila, ovšem drobný nápor dokázal Prostějov rychle odrazit a poněkud rozmazlené publikum v hale tak žádné nervy už nezažilo. Za stavu 24:14 měli domácí matchball, který hned napoprvé využili. Olomoucké volejbalistky tak v Prostějově, celkem jednoznačně, prohrály všech šest setů.

„Dnes hrál Prostějov velmi koncentrovaně výborně přihrával a právě když si dobře přihrál, tak nás zlikvidoval útokem. Myslím, že to rozhodlo,“ zhodnotil krátce hostující trenér Teplý. „Je vidět, že nejsme zvyklí na tak kvalitního soupeře. Právě kvalita soupeře v útoku je daleko větší. Je to rozdíl, který se dá chvíli ustát, ale těžko se dá ustát celý set respektive zápas,“ porovnával Olomouc s Prostějovem. Sám uznává, že je ohromně těžký úkol čelit takovému soupeři. „Vzdorovat je potřeba, ale není to možné,“ uzavřel s úsměvem Teplý.

Třetí a doufejme ne poslední finálové utkání se hraje v sobotu od 17:00 v olomoucké hale UP.

Čtěte více:

Autoři | Foto Facebook VK UP Olomouc

Štítky Prostějov, Olomouc, Česká volejbalová extraliga žen, VK AGEL Prostějov, SK UP Olomouc, Barbora Gambová, Markéta Irglová, Evropa, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovský válec nedal ani ve druhém zápase vysokoškolačkám šanci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.