Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Olomoučanky nedaly Olympu šanci a vypráskaly ho z domácí palubovky 3:0

V úterý od páté hodiny odpolední se rozehrál v rámci sedmého kola volejbalové extraligy žen na olomoucké palubovce zápas mezi VK UP Olomouc a Olympem Praha. Hanačky dokázaly porazit Prahu třikrát za sebou, a ani tentokrát se Pražankám nepodařilo tuto bilanci alespoň lehce napravit - Olomoučanky porazily Olymp 3:0 na sety.

Začátek utkání se nesl ve vyrovnaném duchu. Olymp se dostal do potíží až svým vlastním přičiněním, kdy nedokázal několikrát uklidit balón dovnitř hřiště. Brzy tak bylo skóre 9:6. Nejpěknější výměna setu se odehrála jistě ta za stavu 13:10, kdy šel balón několikrát přes síť zásluhou skvělých zákroků hráček na obou stranách. Bod z této výměny pak vytěžila Olomouc zásluhou skvělého dvojbloku v podání Nikol Sajdové a Gabriely Orvošové. Pochvalu v této části zápasu také zasloužila Darina Košická, která skvěle servírovala a Hanačky si vypracovaly šestibodový náskok na 18:12. Pražanky už nedokázaly vývoj první setu otočit na svou stranu a prohrály ho poměrem 15:25.

Po výměně stran se situace na hřištti příliš nezměnila. Hanačky si rychle vypracovaly sedmibodový náskok (11:4) a Olymp nestačil na Olomouc snad v žádném ohledu. Sérií úspěšných podání se blýskla domácí Martina Michalíková. Tým VK UP Olomouc v tomto setu prakticky smetl z palubovky. Konečný stav: 25:10.

Třetí dějství bylo ze strany Olympu o poznání lepší. Dokonce jednu chvíli i vedly Pražanky nad Olomoucí o tři body. Poté ale zase tým VK UP Olomouc zavelel k útoku a postupně se dostal až na příznivé skóre 21:14, a to hlavně přičiněním Pražanek, které kupily chybu za chybou. Olymp už se nezvetil a prohrál i přetí set poměrem 16:25.

Olomoučanky po výhře nad Olympem dál hájí druhé místo v tabulce za bezchybným Prostějovem. "Dalo by se říct, že to byl podobný zápas, jako jsme odehráli s Olympem v pohárovém klání. Holky měly celý zápas pod kontrolou, i když jsme jako tým měli tedence díky příznivému stavu na chvíli vypnout. Holky si to ale vždycky včas uvědomily a nedaly soupeři prostor se prosadit," řekl bezprostředně po zápasu Jiří Teplý. Jeho slova potvrzuje i smečařka Darina Košická: " Hrály jsme s holkama ve velké pohodě, a v utkání to bylo znát," řekla.

Autoři | Foto Jan Kvapil

Štítky SK UP Olomouc, PVK Olymp Praha, Česká volejbalová extraliga žen, Praha, Olomouc, Darina Košická, Nikol Sajdová, Gabriela Orvošová, Jiří Teplý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoučanky nedaly Olympu šanci a vypráskaly ho z domácí palubovky 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.