Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Vysokoškolačky jsou na pokraji vyřazení

Divácky atraktivní drama se smutným koncem pro domácí. Nesmírně vyrovnaný zápas odehrály volejbalistky Olomouce ve třetím semifinále extraligy proti Olympu Praha. Utkání dotáhly až do zkrácené hry, v tie-breaku ale prohrály 11:15 a v sérii prohrávají 1:2 na zápasy. Další utkání se hraje dnes od 17 hodin, domácí hráčky potřebují k prodloužení série bezpodmínečně zvítězit.

„Hodně důležitá byla koncovka druhého setu, kdybychom ji zvládli, tak se to mohlo vyvíjet úplně jinak. O svou šanci připravili vlastní nedůsledností. Druhý set celkově jsme nehráli vůbec dobře, do koncovky jsme mohli jít v daleko výhodnější pozici,“ litoval po utkání domácí trenér Jiří Teplý. „Od té doby už jsme dostávali tři nebo čtyři body v jednom postavení a to se v tak vyrovnaných zápasech nesmí stávat. Těmito šňůrami jsme se připravili o lepší výsledek,“ dodal Teplý.

Předcházející dva duely skončily shodným výsledkem 3:0. Každý ze soupeřů vyhrál jedno utkání. „Až ten třetí byl hodný semifinále. Měli jsme stabilnější přihrávku a to bylo z pohledu konečného skóre rozhodující,“ konstatoval kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Univerzita se dnes pokusí sérii vyrovnat a vynutit si rozhodující páté střetnutí v Praze. Vítěz této série ve finále narazí na Prostějov, kterému k postupu stačily tři zápasy. Poražený bude hrát o bronz s KP Brno.  (kp)

Štítky PVK Olymp Praha, Olomouc, Jiří Teplý, VK Královo Pole, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysokoškolačky jsou na pokraji vyřazení  |  Sport  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.