Pátek, 14. června 2024, 12:09
Čeští vědci se zaměřili na využití hmyzího prášku v masných výrobcích. Malé larvy podle nich obsahují vysoké množství proteinů i zdravých tuků, v porovnání s ostatními hospodářskými zvířaty se zdá být chov hmyzu také ekologičtější. První výsledky...
Úterý, 8. srpna 2023, 12:09
Dozrávání hroznů vinné révy na jihu Moravy zpomalily výkyvy počasí. Vinařům nepřál chladný květen ani naopak horký červenec. I když se podle zákona může burčák, tedy částečně zkvašený vinný mošt z moravských a českých hroznů, prodávat od 1. srpna,...
Středa, 2. června 2021, 15:05
Byli jste někdy ve vinařství? A opravdu ve vinařství nebo jen ve vinném sklípku, který je stylově uzpůsobený, aby odpovídal romantickým představám o nekonečné pohostinnosti a bodrosti moravských vinařů? Modernímu vinařství už dávno nestačí jen...
Středa, 21. dubna 2021, 13:00
Jestliže se babí léto spojuje s burčákem, příchod zimy s Beaujolais nebo, pokud chcete, s jeho tuzemskou variantou Svatomartinským a období adventu symbolizuje voňavý svařák, pak se přímo vybízí spojovat příchod teplých jarních dnů s frizzante....
Čtvrtek, 1. dubna 2021, 16:00
Jaro je zatím trochu nesmělé, ale práce na vinici je o poznání příjemnější než v zimě, kdy jsme vás učili, jak správně ostříhat. Vlastně by se dalo říct, že v slunečných jarních dnech je vinohrad oázou klidu a pohody. Alespoň tak to v Mutěnických...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.