Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Počet nových nákaz koronavirem opět stoupá. Oproti loňsku až skoro trojnásobně

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji opět nabírá na síle. Za poslední týden bylo potvrzeno 1 024 nových nákaz covidem-19. V předchozím týdnu to bylo 868. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel se v Olomouckém kraji nakazilo 162 lidí, loni na začátku září jich bylo 55.

Počet nových nákaz koronavirem v kraji začal opět pozvolna stoupat na začátku července. Nejvyšší počet případů covidu-19 je evidováno na Olomoucku, za kterým následuje Šumpersko, Přerovsko, Prostějovsko a Jesenicko. „Nejvíce pozitivních je ve věkové skupině osob v produktivním věku,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Markéta Koutná.

Nemocnice v kraji kvůli omezují kvůli zvyšujícímu se počtu případů návštěvy. Ve Fakultní nemocnici Olomouc platí od středy zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních, stejně jako v Nemocnici Hranice. Nemocnice v Prostějově, Přerově a Šternberku omezily návštěvy u hospitalizovaných pacientů jen na některých odděleních.

"Lidé, kteří jsou nemocní, ať už jde o onemocnění COVID-19 nebo o jinou respirační infekci, by měli být ke svému okolí ohleduplní a pokud se necítí dobře, měli by zůstat doma a neroznášet nákazu na své okolí. Toto jednoduché pravidlo je ten nejjednodušší způsob, jak může každý z nás přispět a zabránit tak případnému šíření nemoci," připomněla Koutná.

Od začátku epidemie se v Olomouckém kraji nakazilo novým typem koronaviru 239 430 lidí, z nemoci se jich vyléčilo 235 651. V souvislosti s nákazou od března 2020 zemřelo v kraji 2 496 pacientů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, epidemie, Olomoucký kraj, hygiena, COVID-19, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, návštěva, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Olomouc, Nemocnice Hranice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových nákaz koronavirem opět stoupá. Oproti loňsku až skoro trojnásobně  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.