Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Růst počtu nemocných v kraji zpomalil. Nemocných je ale stále více, než je republikový průměr

Růst počtu lidí s akutními respiračními chorobami se v Olomouckém kraji výrazně zpomalil. Hygienici evidují 1630 nemocných na 100.000 obyvatel, což je o 11 více než v předchozím týdnu, kdy se počet nemocných zvýšil o 530.

Olomoucký kraj ale přesto vykazuje relativní nemocnost vyšší než je republikový průměr, který činí 1538 osob, vyplývá z informací Krajské hygienické stanice v Olomouci.

Podle epidemioložky Růženy Halířové tempo růstu počtu nemocných zvolnilo a relativní nemocnost v Olomouckém kraji se v rámci plošné epidemie začala srovnávat s ostatními regiony. "Nabíháme ne druhý vrchol křivky, což zhruba v tuto dobu bývá obvyklé," uvedla Halířová. Hygienici v Olomouckém kraji evidují šest případů chřipky se závažným průběhem, z toho dva lidé v důsledku chřipky zemřeli.

Ordinace lékařů plní pacienti zejména na Jesenicku, kde na 100.000 obyvatel připadá 1961 nemocných. Vysoká nemocnost je také na Prostějovsku (1805) a Olomoucku (1771). Na Šumpersku hygienici evidují 1413 nemocných na 100.000 obyvatel a na Přerovsku 1337.

Nejvíce pacientů je v Olomouckém kraji mezi dětmi do pěti let, kde hygienici hlásí 3834 nemocných na 100.0000 obyvatel. V kategorii školáků tento ukazatel činí 2456 osob a zhruba stejný je i mezi mladými lidmi do 24 let.

Většina nemocnic v Olomouckém kraji už kvůli chřipce zakázala či omezila návštěvy. Preventivní opatření platí například ve Fakultní nemocnici Olomouc, Vojenské nemocnici Olomouc, Jesenické nemocnici, Nemocnici Šumperk či v nemocnicí v Hranicích na Přerovsku.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomoucký kraj, chřipka, Krajská hygienická stanice, okres Jeseník, Olomouc, Ben Affleck, okres Šumperk, okres Přerov, Fakultní nemocnice Olomouc, Vojenská nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Růst počtu nemocných v kraji zpomalil. Nemocných je ale stále více, než je republikový průměr  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.