Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Synovi se při houbaření ztratil otec. Do pátrací akce se zapojili policisté, hasiči i horská služba

Syn se svým osmašedesátiletým otcem šli ve čtvrtek 7. září houbařit a kolem půl čtvrté odpoledne se senior ztratil z dohledu. Syn byl nucen zavolat policisty, kteří začali po muži pátrat společně s hasiči a horskou službou.

Otec se synem si vyšli do lesa na Rejvíz, zde také začala pátrací akce. Syn neuměl svého otce najít už více jak tři hodiny. "Okamžitě se rozjela poměrně rozsáhlá pátrací akce. Do ní bylo zapojeno 11 policistů včetně psovoda se služebním psem, 9 hasičů, 9 členů Horské služby Jeseníky a také vrtulník Letecké služby Policie ČR, který s využitím termovize propátrával lesní porost. Společně se složkami integrovaného záchranného systému pátrali po seniorovi i jeho dva synové," sdělila tisková mluvčí Marie Šafářová.

Krátce před dvacátou hodinou muže naše jeho syn. Senior byl naštěstí v pořádku a bez jakéhokoliv zranění. Během toho, co po něm pátrali, stihl dojít až k Zlatým Horám. Syn ho nalezl kilometr před státní hranicí s Polskem.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky horská služba, Letecká služba Policie ČR, Rejvíz, Jeseníky, Polsko, Zlaté Hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Synovi se při houbaření ztratil otec. Do pátrací akce se zapojili policisté, hasiči i horská služba  |  Jeseníky  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.