Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Muž se čtyřmi zákazy řízení projížděl pod vlivem pervitinu obcí osmdesátkou. Hrozí mu dva roky ve vězení

V pátek 8. února 2019 po osmé hodině ráno kontrolovali policisté v obci Újezd řidiče Škody Octavie, jehož devětadvacetiletý řidič krátce předtím v dané obci překročil nejvyšší povolenou rychlost. V úseku, kde je povolena rychlost 50 kilometrů za hodinu, mu policisté naměřili rychlost 77 kilometrů za hodinu.

„Orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetaminu/metamfetaminu. Řidič se odmítl podrobit lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu v nemocnici," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté zjistili, že muž má uloženy celkem čtyři platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do ledna 2021. Další jízdu mu zakázali. Teď je podezřelý z přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. „V případě řízení vozidla v době platných zákazů řízení je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí.

Foto Jan Luxík

Štítky policie, drogy, zákaz řízení, Olomoucko, Škoda Octavia

Muž se čtyřmi zákazy řízení projížděl pod vlivem pervitinu obcí osmdesátkou. Hrozí mu dva roky ve vězení  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.