Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na Olomoucku a Přerovsku byly dnes ráno bez elektřiny desítky tisíc domácností

Několik desítek tisíc domácností na Olomoucku a Přerovsku bylo dnes ráno kvůli poruše na rozvodné síti zhruba šest minut bez elektrického proudu. Rozsáhlý výpadek dodávky elektřiny způsobil silný vítr. Řekl to mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Bez elektrického proudu byla podle Sobola krátkodobě nejen Olomouc, ale také Přerov a okolní města a obce. „K rozsáhlému výpadku distribuce elektrické energie na Olomoucku došlo dnes v 06:10 v souvislosti se zhoršenými klimatickými podmínkami. Poruchu jsme rychle odstranili a v 6:16 obnovili dodávky všem odběratelům," uvedl Sobol.

Dopoledne silný vítr poškodil také rozvody vysokého napětí v okolí Hanušovic na Šumpersku, kde byla přerušena dodávka elektřiny pro zhruba 200 odběratelů. „Vítr v Olomouckém kraji dosud nezpůsobil takové problémy jako v Čechách. Zatím vznikají jen poruchy na nízkém napětí, které se daří technikům rychle řešit," dodal Sobol.

PSALI JSME: Hasiči zasahují u utržené plechové střechy. Evidují už čtrnáct zásahů kvůli větru

Hasiči v Olomouckém kraji od nočních hodin evidují v souvislosti s větrem 14 zásahů. „Jednalo se převážně o popadané stromy na komunikaci. Jeden skončil v kolejišti," řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Velký výpadek dodávky elektrické energie postihl Olomoucko a Přerovsko na začátku září, kdy se oba dva okresy na několik minut ponořily do úplné tmy. Příčinou byla porucha zařízení rozvodny v Prosenicích u Přerova, ve které silný vítr shodil ze sloupu informační cedulku a ta způsobila zkrat.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, energie, počasí, hasiči, vítr, Olomoucký, Olomoucký kraj, elektřina, okres Přerov, vichřice, ČEZ, Přerov, Olomouc, Česko, okres Šumperk, Hanušovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Olomoucku a Přerovsku byly dnes ráno bez elektřiny desítky tisíc domácností  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.