Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Olomouci byla za bílého dne vykradena dvě auta. Jedno v Hodolanech, druhé na Nových Sadech

V úterý byla v Olomouci za bílého dne vykradena dvě auta. Jedno bylo vykradeno na Nových Sadech, druhé v Hodolanech. Pachateli nebo pachatelům hrozí dva roky vězení.

Z přečinu krádež a poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v úterý 1. října 2019 někdy od půl jedenácté dopoledne do jedné hodiny téhož dne, vloupal do vozidla Mercedes, které bylo zaparkované v Olomouci, části Nové sady. „Rozbil na něm jedno z oken a z vnitřních prostor odcizil peněženku, ve které bylo 15 tisíc korun, osobní doklady a drobné písemnosti. Majitelce tak způsobil škodu za předběžně 23 tisíc korun," popsala první případ policejní mluvčí Irena Urbánková.

Škodu za téměř 15 tisíc korun způsobil také neznámý pachatel, který se v úterý 1. října 2019 někdy mezi polednem a půl jednou vloupal do Škody Octavia, která byla zaparkovaná v Olomouci, Hodolanech. „I na něm rozbil jedno z oken a z vnitřních prostor odcizil kabelku. Poškozená žena v ní měla peněženku s 8 tisíci korunami, platební kartou a osobními doklady, značkový dámský parfém a drobnou kosmetiku," pověděla mluvčí policie. Škoda je předběžně odhadována na necelých 15 tisíc korun.

Pachateli nebo pachatelům hrozí za oba přečiny až dva roky za mřížemi.

Foto Jan Luxík

Štítky auto, krádež, policie, Olomouc, Hodolany, Mercedes-Benz, Škoda Octavia

V Olomouci byla za bílého dne vykradena dvě auta. Jedno v Hodolanech, druhé na Nových Sadech  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.