Počasí dnes-1 °C, zítra0 °C
Sobota 22. února 2025  |  Svátek má Petr
Bez reklam

Na Štursovce se celý minulý rok zabývali tématem, jak neplýtvat potravinami

Autoři | Foto Štursovka

Na Střední odborné škole obchodu a služeb v Olomouci se žáci a učitelé zaměřili na projekt, do kterého se zapojila většina studentů naší školy. Po celý rok se zabývali tématem plýtvání s potravinami.

„Studenti se zúčastnili přednášek s touto tématikou, vytvářeli plakáty s radami jak šetrně nakládat s potravinami a v rámci odborného výcviku absolvovali kurz Jak zpracovávat zbytky ve studené kuchyni a pekli sušenky z mláta. Součástí našeho projektu byla pomoc spolku vozíčkářů Trend. Kdy naši studenti se zapojili do charitativní sbírky Zasukované tkaničky a v rámci benefičního koncertu pro Zasukované tkaničky, který se konal dne 24. dubna 2019 na Horním náměstí v Olomouci, jsme veřejnost seznámili s našim projektem a nabízeli jsme malé občerstvení – sušenky z mláta," řekla učitelka Vladislava Řihošková.

Hlavním cílem bylo, aby se studenti naučili přemýšlet o tom, co nakupují, kde nakupují a jak nakládat s potravinami, tak aby co nejméně jich skončilo v popelnici. Pokud se to naučí sami, je velká pravděpodobnost, že informace přenesou dál jak rodičům, tak vrstevníkům.

„Myslíme si, že celý uplynulý školní rok byl úspěšný. V rámci projektu, jsme se seznámili se spoustou lidí, kteří nám předali nové informace a zkušenosti v oblasti, o které jsme do té doby moc nepřemýšleli, protože potravin je všude dostatek a vše je dostupné," dodala Řihošková.

Štítky Štursovka, potraviny, plýtvání, Olomouc, jídlo, projekt

Na Štursovce se celý minulý rok zabývali tématem, jak neplýtvat potravinami  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.