Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Zloděj byl chycen přímo při činu. Kradl v domě v Neředíně

V pátek 25. října 2019 před desátou hodinou večerní zavolal jeden z obyvatelů domu v Olomouci, Neředíně policisty a oznámil, že v domě přistihl a zadržel neznámého muže, který nemá v domě co pohledávat a v batohu má věci, které mu zjevně nepatří. Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka místně příslušného obvodního oddělení, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Devětadvacetiletého muže z Olomoucka policisté zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Zloděj byl při nekalé činnosti vyrušen a následně zadržen jedním z obyvatelů domu. Ten uslyšel hluk v domě a okamžitě zareagoval a zavolal policii.

Zloděj si do batohu schoval různé věci, které našel v jedné z místností. Šlo o autonabíječku, brusku s řezným kotoučem, kufřík s pilou a dokonce i peněženku s platebními kartami.

„Přesná výše škody zatím nebyla stanovena, ta bude objektivizována v průběhu prověřování. Jak policisté zjistili, nejedná se o žádného nováčka. V nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Nyní je tak podezřelý hned ze tří přečinů, přečinu porušování domovní svobody, přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu krádež," uvedla mluvčí.

Muži teď hrozí až tři roky ve vězení a v dané věci stále probíhají úkony trestního řízení.

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, krádež, dům, policie, Neředín, Olomouc, Olomoucký kraj

Zloděj byl chycen přímo při činu. Kradl v domě v Neředíně  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.