Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Turistická cesta k Lovecké chatě je znovu otevřená, proměnila se v asfaltku

Po oblíbené cestě k Lovecké chatě v Litovelském Pomoraví se zase projíždějí cyklisté. Po kompletní opravě teď mají turisté k dispozici pohodlnou asfaltovou cestu.

Rekonstrukce osm set metrů dlouhého úseku od Tří mostu až k Lovecké chatě stála sedm milionů korun. „Komunikace má kompletně nový povrch, odvodňovací příkopy i sjezdy na ostatní lesní komunikace. A co je důležité, dostala nové konstrukční vrstvy a stabilní podloží,“ řekl ředitel Lesů města Olomouce David Janásek. 

Na opravu cesty U Hájenky, která byla kvůli rekonstrukci neprůjezdná od června, přispěla dotace Programu rozvoje venkova téměř 4,5 milionu korun. Stejný dotační titul pomohl i při opravě téměř dvoukilometrového úseku lesní cesty Huzovská. „I tahle cesta, kterou často využíváme pro práci, má novou konstrukci vozovky, odvodňovací prvky a sjezdy,“ dodal Janásek. Stavební práce přišly na více než šest milionů korun, z toho téměř čtyři miliony pokryla zmíněná dotace.

„Prostřednictvím investic a také novými výsadbami vracíme městským lesům, které silně zasáhla kůrovcová kalamita, alespoň z části to, co nám dává,“ zhodnotil projekt primátor Miroslav Žbánek. Náměstek primátora Martin Major pak připomněl další velkou rekonstrukci tohoto roku. „Je to kompletní rekonstrukce mostu v CHKO Litovelské Pomoraví u obce Březové za necelých 5 milionů korun,“ uvedl. Téměř dvacetimetrový most má nové základy, mostovku, ložiska, betonové opěry i zábradlí.

Veškeré investice do majetku v městských lesích probíhají průběžně na základě pasportu lesních cest a mostních objektů. Podle něj se stanovují priority na další období. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto olomouc.eu

Štítky turistika, cesta, Lovecká chata, Olomoucko, lesy, Litovel, chata, oprava, CHKO Litovelské Pomoraví, dotace, Olomouc, Martin Major, Miroslav Žbánek, Program rozvoje venkova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistická cesta k Lovecké chatě je znovu otevřená, proměnila se v asfaltku  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.