Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Na jaře se v ulicích města Olomouce nejspíše objeví sdílená kola a koloběžky

Olomouc nejspíše už na jaře čeká vstup na trh sdílené "bezstanicové" dopravy. Systém nových provozovatelů kol a elektro-koloběžek bude klást zvýšené nároky na jejich uživatele, především na dodržování pravidel, bezpečnosti a ohleduplnosti.

Město tedy vyzvalo potenciální provozovatele k sepsání seznamu virtuálních stanic, kde budou moci cyklisté a koloběžkáři parkovat. Cílem prý je, aby se k soupisu vyjádřily příslušné orgány a cyklokoordinátor. Zastupitelé chtějí, aby takové dopravní prostředky neohrožovaly veřejný prostor a chodce a aby byl tzv. bike-sharing ve městě udržitelný a přínosný. V některých lokalitách jsou prý připraveni zakázat takové prostředky, či výrazně omezit jejich možnou rychlost.

„Nechceme jít cestou zákazů jak na Praze 1, neboť věříme, že včasnou komunikací a nastavením pravidel se nám podaří najít vhodnou cestu pro všechny druhy dopravy, i když provozovatele do spolupráce s městem nic nenutí a sdílená kola či koloběžky tu mohou umístit ze dne na den,“ uvádí na svém facebookovém profilu náměstek primátora Matouš Pelikán (KDU-ČSL).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Rekola

Štítky sdílení kol, kola, koloběžky, bike-sharing, pravidla, Olomouc, jaro, KDU-ČSL, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jaře se v ulicích města Olomouce nejspíše objeví sdílená kola a koloběžky  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.