Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Škola na Svatém kopečku se dočká nových učeben a tělocvičny

Školáci ze Základní školy Dvorského na Svatém Kopečku se dočkají nových tříd a tělocvičny. Rada města schválila zadání veřejné zakázky na vybudování nových odborných učeben, tělocvičny a další stavební úpravy v budově školy. Předpokládané náklady investice jsou 29 milionů korun. 

„Schválili jsme zahájení a základní zadávací podmínky veřejné zakázky. Předmětem bude přebudování stávajících tříd na odborné učebny, úprava či výměna stropních konstrukcí a další stavební úpravy, které budou souviset s přemístěním stávající tělocvičny,“ popsal náměstek primátora Martin Major. Kromě toho školní budovu čekají stavební úpravy části střechy, nástavba nářaďovny k tělocvičně i změny vnitřních dispozic. 

„Zahájení investice předpokládáme letos v květnu s tím, že délka plnění veřejné zakázky je 11 měsíců od předání staveniště. Vše je samozřejmě nutné zajistit tak, aby stavební práce probíhaly po etapách a byl zajištěn provoz školy,“ doplnil investiční náměstek Major. Na stavební práce budou navazovat také dodávky nábytku, pořízení IT vybavení a nových pomůcek.

Vítězného zhotovitele zakázky by měla Rada města Olomouce schválit v dubnu. S financováním by mohla městu pomoci dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky škola, dotace, Olomouc, školství, učebna, veřejná zakázka, Martin Major, Svatý Kopeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola na Svatém kopečku se dočká nových učeben a tělocvičny  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.