Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V kraji počet nakažených narostl o 34 případů. Nejvíce na Olomoucku

V Olomouckém kraji od dnešního rána vzrostl počet potvrzených případů nákazy koronavirem o 34 na současných 231 nemocných. Čísla se zvýšila především na Olomoucku, kde je nyní již 184 prokázaných případů. V porovnání s údaji z dnešního rána je to o 27 případů více, uvedla dnes vpodvečer olomoucká krajská hygienická stanice. I nadále kraj eviduje zatím pouze dva vyléčené pacienty.

Podle nových údajů hygieniků vzrostl počet potvrzených nákaz i na Prostějovsku a to o tři případy na současných 31 potvrzených nákaz; o tři případy vzrostl počet také na Přerovsku, kde je nyní devět nakažených. Šumpersko eviduje stále pět případů, Jesenicku přibyl jeden případ, nyní má dvě potvrzené nákazy. Během dne vzrostl i počet lidí, které hygienici poslali na základě klinických příznaků k odběrům, a to téměř o sto na 1500. O čtyři desítky vzrostl i počet nařízených karantén, nyní musí být doma kvůli obavě šíření koronaviru 732 lidí.

Hygienici zveřejňují údaje pouze podle okresů, není tak zřejmé, o kolik během dne narostla čísla v oblastech Litovle a Uničova, kde jsou obyvatelé už 13 dní v přísné karanténě kvůli mimořádnému nařízení hygieniků. Karanténa byla vyhlášena minimálně na 14 dní, které uplynou v pondělí 30. března. Podle ranních údaje z webu kraje www.krajpomaha.cz se však čísla obvodů Litovle i Uničova zvýšila po třech dnech. U Litovle o 20 případů na 72, u Uničova o sedm na 37 potvrzených nákaz. Údaje však hejtmanství naposledy aktualizovalo dnes dopoledne.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, vir, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, karanténa, Litovel, Uničov, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji počet nakažených narostl o 34 případů. Nejvíce na Olomoucku  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.