Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Fakultní nemocnice obnovila návštěvy otců u novorozenců po porodu

Fakultní nemocnice Olomouc dnes obnovila ve zpřísněném režimu návštěvy otců u novorozených dětí po porodu. Podmínkou je, že muž nejeví známky infekčního onemocnění a splní epidemiologicko-hygienické parametry. U porodu není účast otců kvůli epidemii koronaviru nadále povolena. Řekl to primář novorozeneckého oddělení FN Olomouc Lumír Kantor.

„Vycházíme z dlouhodobé strategie našeho pracoviště, která považuje vazbu mezi dítětem a rodiči za zcela zásadní. Druhotným cílem je snížení omezení vyplývajících z nařízení vlády, jímž se neumožňuje přítomnost otců u porodu," uvedl Kantor.

Návštěvy otců u novorozených dětí jsou podle Kantora v souladu s mimořádným vládním opatřením. "Snažíme se najít optimální režim návštěv tak, aby došlo k co nejnižší míře ohrožení personálu oddělení i hospitalizovaných. Proto mohou být změny v režimu kdykoliv upraveny. Rodiče prosíme o pochopení a spolupráci," podotkl Kantor.

V Olomouckém kraji bylo dnes ráno podle údajů ministerstva zdravotnictví evidováno 300 potvrzených nákaz novým koronavirem, za posledních 24 hodin jich přibylo 20. Ve srovnání s úterním večerem se počet nákaz zvýšil o šest.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, rodina, Olomouc, porod, návštěva, Lumír Kantor, Fakultní nemocnice Olomouc, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice obnovila návštěvy otců u novorozenců po porodu  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.