Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Zbyněk Irgl odchází z olomouckého hokeje, vrací se do svého mateřského klubu

Zbyněk Irgl už v následující sezóně nebude hájit barvy kohoutů. Po ukončení smlouvy se vrací po třinácti letech do svého mateřského klubu, Vítkovic.

Irgl odešel z Vítkovic v roce 2007. Nejdříve na konci ročníku 2006/07 pomohl k titulu ve Švýcarsku Davosu. Potom strávil sedm let v KHL v Jaroslavli, Atlantu Mytišči a Dinamu Minsk. Do extraligy se vrátil v roce 2014 a zamířil do Třince, odkud se stěhoval do Olomouce.

"Hokejově patří pořád mezi nejlepší hráče naší extraligy. Má hromadu zkušeností, výborný přístup na ledě i mimo něj," řekl klubovému webu Trličík. V uplynulé sezoně Irgl nasbíral v 50 zápasech 37 bodů za 15 branek a 22 asistencí. Celkem má v extralize na kontě 741 utkání a 367 bodů (197+170).

"Navíc už během minulé sezony se chtěl hodně vrátit do Vítkovic a pomoci se záchranou, což jen svědčí o tom, že na svůj mateřský klub doopravdy nezapomněl a chce za něj bojovat. Také proto jsme o jeho služby stáli hned ve chvíli, kdy to bylo možné, tedy už v průběhu minulé sezony," doplnil Trličík.

Juniorský mistr světa z roku 2000 Irgl se dohodl na návratu po konci smlouvy s Olomoucí. "Já si pamatuju Zbyňu ještě jako svého spoluhráče na křídle mé formace. Je to poctivý kluk, který má za sebou hromadu zkušeností, prošel toho hodně, ale je to pořád výborný hokejista a hlavně přes to všechno pořád ví, kde má srdce a kam ho to táhne. Za sebe i za klub jsem rád, že se nám podařilo jeho návrat dotáhnout do úspěšného konce a že bude zase oblékat vítkovický dres, do kterého patří," prohlásil sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Zbyněk Irgl, hokej, kohouti, HC Olomouc, Ridera Vítkovice, HC Vítkovice Ridera, FK Dinamo Minsk, Kontinentální hokejová liga, Lokomotiv Jaroslavl, Atlant Mytišči, HC Oceláři Třinec, Švýcarsko, Davos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbyněk Irgl odchází z olomouckého hokeje, vrací se do svého mateřského klubu  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.