Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Zdravotní stav tří litovelských seniorů s koronavirem z tamního Domova důchodců je vážný

Zdravotní stav tří klientů Domova pro seniory v Litovli na Olomoucku, kteří byli kvůli nákaze novým typem koronaviru převezeni na infekční oddělení Nemocnice Prostějov, je vážný. Řekla to mluvčí Nemocnice Prostějov Radka Miloševská. Trojice seniorů patří do skupiny 24 klientů a personálu litovelského domova pro seniory, u kterých byla nákaza novým koronavirem dosud prokázána. V domově se kvůli podezření na onemocnění začalo testovat v sobotu, kdy se covid-19 potvrdil nejprve u 16 lidí a poté u dalších osmi. Počet případů může ještě vzrůst, některé výsledky testů byly neprůkazné. V domově je šest desítek klientů.

Původně měli všichni nakažení z domova pro seniory lehký průběh onemocnění, tři klienti však nakonec byli převezeni do nemocnice kvůli tomu, že se u nich průběh onemocnění zhoršoval. "Na infekčním oddělení prostějovské nemocnice jsou v tuto chvíli hospitalizováni tři klienti z domova pro seniory. Jejich stav je vážný," uvedla bez dalších podrobností Miloševská. Hejtman Ladislav Okleštěk (ANO) ve středu řekl, že nákaza byla potvrzena u 18 klientů domova pro seniora a šesti lidí z personálu. V domově bylo pro nakažené klienty vyčleněno jedno podlaží.

Kvůli potvrzeným případům nákazy se domov pro seniory na začátku týdne uzavřel návštěvám, zavřené je jeho oddělení v Litovli i v Července. Podle informací na stránkách domova je na oddělení v Litovli 64 klientů.

Litovel se s novým ohniskem vypořádává během pandemie koronaviru již podruhé. V březnu bylo město s nedalekým Uničovem a okolními obcemi kvůli rychle rostoucímu počtu nákaz na dva týdny uzavřeno. Podle hejtmana se dalo nové ohnisko očekávat s uvolňováním opatření.

V Olomouckém kraji je od začátku epidemie nového typu koronaviru evidováno 833 nákaz, od středečního večera přibyly čtyři nové. Vyplývá to z ranních údajů ministerstva zdravotnictví, které eviduje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji. V kraji se z onemocnění covid-19 vyléčilo 627 osob.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, sociální, nemocnice, Litovel, Olomoucký kraj, COVID-19, domov pro seniory, infekční onemocnění, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., pandemie covidu-19, Ladislav Okleštěk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní stav tří litovelských seniorů s koronavirem z tamního Domova důchodců je vážný  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.