Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

VIDEO: Povodně sebraly život i manželce policisty. Jeho kolegové založili sbírku

Bleskové povodně, které zasáhly v pondělí 8. června některé obce na Šumpersku a Uničovsku, sebraly i životy lidí. Byl to krutý den i pro policistu Petra Večeřu, protože jeho žena nepřežila. Proto vznikla sbírka na finanční pomoc pro Petra jeho dvě děti.

Nejprve se jednalo o poklidný večer v rodinném kruhu, jenže poté se v Břevenci stala doslova tragédie. „Do jejich domu vtrhla záplavová vlna, která s sebou vzala vše, co jí stálo v cestě a bohužel strhla s sebou i Petrovu manželku. Voda s bahnem během několika vteřin zaplavila celé přízemí domu až po strop a nešťastná žena neměla šanci na přežití,“ uvedla Jitka Dolejšová na stránkách Policie ČR.

Příspěvky je možné posílat na účet číslo 247106501 / 0300, variabilní symbol 3333.

„Přišli o to nejdražší, co měli, Petr o manželku a děti o mámu,“ řekla Dolejšová. Jenže mezi Petrovými kolegy se zvedla vlna solidarity, pomohli mu s odklízením následků po záplavách a snaží se pomoci i finančně.

Pro Petra a jeho dvě děti zorganizovali sbírku, protože dům nebyl proti podobným živelným pohromám pojištěný a k rekonstrukci bude potřeba nemalá částka. Otec dvou dětí ale bude potřebovat peníze nejen na opravu domova.

„Finance také bude potřebovat na zaopatření svého sedmnáctiletého syna, který studuje na střední škole. Domácnost s nimi sdílí i jeho dospělá dcera, která se snaží osamostatnit,“ vysvětluje Jitka Dolejšová.

Sbírku zaštítila Křesťanská policejní asociace. Přispět může kdokoli, komu není osud Petra a jeho rodiny lhostejný.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR | Zdroj policie.cz

Štítky sbírka, povodně, policie, Břevenec, Jitka Dolejší, dům, okres Šumperk, Policie České republiky, Křesťanská policejní asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svetlana Dvorakova

Čeština. Manželka "OD" policisty. Co napsat normálně manželka policisty?

Pátek, 19. června 2020, 16:47Odpovědět

VIDEO: Povodně sebraly život i manželce od policisty. Jeho kolegové založili sbírku  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.