Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Policie, hasiči, a záchranáři představí svou práci dětem v rámci zábavné akce

Tuto neděli se ve Floře bude konat tradiční rodinná akce Bezpečná cesta do školy. V rámci programu se představí záchranáři, policie i hasiči se svou technikou a ukázkou práce. Ve stejném čase se bude také konat Veletrh volnočasových aktivit.

Čtrnáctý ročník Bezpečné cesty do školy zve na hry, soutěže a vystoupení v podání olomouckých zájmových kroužků. Hlavním cílem je však osvěta zaměřená na bezpečnost dětí v silničním provozu. Svou práci přiblíží zástupci složek záchranného integrovaného systému - policisté, hasiči a záchranáři. „Chybět nebude prohlídka hasičské cisterny, sanitky, policejních vozů nebo laserové střelnice. To běžný člověk jen tak neuvidí a my jsme rádi, že můžeme názorně ukázat, co obnáší práce lidí, kteří zachraňují životy. Zajímavá nejen pro děti bude i ukázka práce kriminalistického technika,“ řekl zakladatel Nadace Bezpečná Olomouc Ivan Langer.

U policie si zájemci budou moci vyzkoušet chůzi s opileckými brýlemi nebo simulaci požití drog. Hasiči předvedou vyprošťování z havarovaného vozidla a členové Hanáckého paraklubu seskok padákem. Chybět nebude ani kurz základů první pomoci, kterou návštěvníky naučí zástupci zdravotnické školy. Součástí Bezpečné cesty do školy je také veletrh volnočasových aktivit, který dětem i rodičům představí zájmové kroužky v Olomouci.

V případě nepříznivého počasí se program přesouvá do pavilonu výstaviště. „Letos ale více než kdy jindy budeme věřit v pěkné počasí, aby se celý program mohl odehrát venku, mimo uzavřený prostor," sdělil za organizátory Josef Kaštil. Vstup na akci je zdarma.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nadace Bezpečná Olomouc

Štítky akce, Olomouc, bezpečnost, zábava, hasiči, policie, záchranáři, IZS, Flora, Ivan Langer, Nadace Bezpečná Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie, hasiči, a záchranáři představí svou práci dětem v rámci zábavné akce  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.