Nová omezení pro restaurace a kavárny. Jak si se současnou situací poradí podniky v Olomouci?

Autoři , | Foto

Nová vládní opatření opět postihla provozovatele restauračních zařízení. Od středy 14. října musí své podniky nechat pro své hosty uzavřeny. Jakým způsobem se jejich majitelé s omezením vypořádají? Zeptali jsme se několika z nich.

Některé podniky se rozhodly pro vlastní rozvozovou službu, jiné zas uzpůsobí provoz tak, že budou prodávat občerstvení přes výdejní okénko. Jsou ale i také, které budou muset svůj provoz úplně přerušit.

Vlastní rozvoz se rozhodla zorganizovat také nová olomoucká restaurace Stodola. „Od středy spouštíme na našich stránkách vlastní objednávkový systém. Zákazník si vybere z menu, zaplatí kartou online a my mu zabalené jídlo dovezeme až domů nebo do práce. K dispozici bude také možnost osobního odběru v našem výdejním okénku přímo v restauraci,'' řekl Jakub Sigmund, majitel restaurace. „Objednali jsme také PET lahve a speciální plničku, abychom mohli od příštího týdne s sebou čepovat i naše tankové pivo,'' dodal.

Na nová opatření musel reagovat i majitel olomouckého bistra U Ptáka Josef Krchňák. „S podobnou situací máme zkušenost už z jara. Opět v restauraci zprovozníme výdejní okénko, zákazníci ale najdou naše menu také na portále DámeJídlo.cz,“ řekl majitel bistra s údajně nejlepšími grilovanými kuřaty ve městě. „Do budoucna ale už také chystáme vlastní rozvoz,“ dodal.

Také další podniky najely znovu na prodej přes okno. Jedním z nich je například i Long Story Short, který na svém facebooku uvedl: „Veškeré pekárenské produkty a kávy budou ve výše zmíněním čase k odběru s sebou v našem Cooking Bar okně." Stejnojmená restaurace také bude mít vlastní rozvoz čerstvých jídel. Podobně situaci řeší nedávno otevřené Kafe Na Rohu „Máme připravené výdejní okno. Omezíme taky nějaký sortiment zákusků a pěčiva," vyjádřil se k situaci Michal Holubík, majitel kavárny.

Jedním z podniků, který svůj provoz dočasně přeruší je například Nabalkoně Kabaretní scéna. „Snažíme se vytvářět nějakou přidanou hodnotu nad ramec klasické hospody. Tím jsou u nas kulturní akce, které vláda bohužel zakázala. Už od toho momentu se nám pracovalo hůře, proto neplánume ani prodej přes okno. I druhou nařizenou karanténu ale určitě přežijeme," uvedl Filip Harviš, provozní kabaretního baru. 

Ohodnoť článek

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, kavárny, bary, omezení, Olomouc, okno, Facebook

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.