Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Olomouc přemýšlí, co se zanedbaným prostorem u Klášterního Hradiska. Lidé mohou dávat své náměty

Město Olomouc připravuje úpravu zanedbaného prostoru okolo Klášterního Hradiska. V budoucnu by zde mohly být rekreační park s vodou, in-line dráhou, dětským hřištěm a relaxačními prvky. Až do konce října mohou lidé podávat náměty a připomínky, co by se jim zde nejvíce líbilo.

Studii proveditelnosti s názvem Hradisko-východ nechal vypracovat útvar hlavního architekta na olomoucké radnici. Studie navrhuje využít stávající brownfield pro rekreační účely a zeleň. "Počítá se zachováním vodního prvku, rozvojem přírodních a kulturních hodnot území ve vazbě na národní kulturní památku bývalého premonstrátského kláštera Hradisko, studie se zabývá širšími vazbami v území," popsala Jana Křenková z útvaru hlavního architekta magistrátu.

Studie celé území rozčleňuje na několik ploch a navrhuje lokalitu revitalizovat po etapách. "Pokud kohokoli z veřejnosti tato studie zajímá, je dostupná na městském webu. Podávat připomínky lze do konce letošního října," dodala Křenková. Pro zájemce dokonce město v okolí Hradiska zorganizovalo i komentovanou vycházku. Studie je dostupná na webu města.

Olomouc chystá další protipovodňová opatření. Hráze u Klášterního Hradiska budou vyšší

Olomoucká radnice začala připravovat další etapu protipovodňových opatření na řece Moravě, jejichž stavba by podle odborníků mohla začít do pěti let. Nová protipovodňová opatření jsou plánována na území s památkovou ochranou, dotýkají se...

V návrhu nechybí sportoviště, louky pro pořádání pikniků, dětská hřiště, hřiště pro seniory, ale například i pumptracková dráha, boulder areál, dopravní hřiště nebo velký prostor pro venkovní akce, meetingy a cirkusy. Celou lokalitu by měly doplnit aleje, stromořadí a parčíky.

Budoucí náměstek primátora Olomouce Tomáš Pejpek (ProOlomouc), který bude mít na starosti strategický rozvoj, projednání s veřejností považuje za nutnost. "Podobných studií nebo projektů je rozjetých více, budu se nejprve muset se všemi detailně seznámit, protože v tuto chvíli mám pouze obecné informace. Je možné, že u některých projektů budou změny, ale to teď nemohu říct dopředu. Je samozřejmě zcela v pořádku projednání s veřejností. To je u těchto projektů nutné," řekl Pejpek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky brownfield, obnova, náměty, připomínky, obyvatelé, studie, Klášterní Hradisko, radnice, Olomouc, projekt, Hradisko, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc přemýšlí, co se zanedbaným prostorem u Klášterního Hradiska. Lidé mohou dávat své náměty  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.