Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Olomoucký kraj v noci zasáhly další bouřky, hasiči napočítali 90 výjezdů

V Olomouckém kraji byly dnes v noci a časně ráno další silné bouřky, kvůli kterým hasiči zasahovali u 90 událostí. Naštěstí vítr lámal pouze stromy, které nikoho nezranily, řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Už ve čtvrtek Olomoucký kraj zasáhly dvě vlny bouřek a hasiči evidovali bezmála dvě stovky výjezdů.

Bouřky krátce po půlnoci udeřily na Olomoucku a Šumpersku. Hasiči tam během následujících šesti hodin vyjížděli k popadaným stromům a větvím na komunikacích, drátech elektrického vedení, autech a cyklostezkách. "Na několika místech popadaly stromy i na železniční tratě," upozornila Hacsiková.

Kvůli překážce na trati byl dnes časně ráno podle internetových stránek Českých drah zastaven provoz například na železniční trati z Hanušovic do Starého Města pod Sněžníkem, kde cestující vozí náhradní autobusy.

V noci zasahovali hasiči pouze u jedné poškozené střešní krytiny. "V Šumperku silný vítr poškodil plechovou střechu. Hasiči spadlé kusy plechu posbírali a střechu zajistili," uvedla Hacsiková, podle které v terénu stále zasahují desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. "Podle dostupných informací nebyl při událostech nikdo zraněn," podotkla.

Ve čtvrtek se bouřky Olomouckým kraji krajem prohnaly ve dvou vlnách. První zasáhla Olomoucký kraj časně ráno a zastavila dopravu na hlavním koridoru. Kvůli popadaným stromům byla ve čtvrtek časně ráno neprůjezdná například dálnice D35 z Mohelnice do Olomouce. V podvečer pak další bouřky zasáhly zejména Přerovsko.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Olomoucký kraj, bouřka, strom, České dráhy, okres Šumperk, Hanušovice, Staré Město, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj v noci zasáhly další bouřky, hasiči napočítali 90 výjezdů  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.