Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Ve Šternberku plánují postavit nový atletický stadion za desítky milionů korun

Nový atletický stadion za několik desítek milionů korun plánuje postavit radnice ve Šternberku na Olomoucku, která požádá ministerstvo školství o dotaci. Záměr už schválilo městské zastupitelstvo, stojí v oznámení zveřejněném na internetových stránkách radnice.

„Atletický stadion ve Šternberku by byl využíván Atletickým klubem Šternberk, jehož členové teď dojíždí na tréninky do Olomouce, ale i tam již je kapacita atletického zařízení nedostatečná," zdůvodnilo město projekt. Nový stadion by využívaly také děti ze šternberských škol a studenti gymnázia. O využití stadionu má podle radnice zájem i místní dům dětí a mládeže, sportovní klub a sportovci.

První etapa projektu má stát 37,5 milionu korun, přičemž město může získat dotaci až 20 milionů. Pokud ministerstvo finanční příspěvek schválí, tak by stavba stadionu měla být zahájena příští rok v dubnu a dokončena v listopadu téhož roku. „Vybudován má být ovál o šesti drahách se sprinterskou rovinkou navrženou jako stometrová šestidráha s prostorovou rezervou na doplnění delších dvou drah na osmidráhu," stojí ve zprávě města. Projekt počítá i s vytvořením multifunkčních sektorů pro technické disciplíny. Na travnaté ploše vnitřního hřiště bude vybudován nový závlahový systém s automatickým ovládáním. Travnatá plocha bude sloužit jako dopadové místo pro vrhačské disciplíny a její rozměry umožní zřídit na stadionu hřiště pro fotbal či ragby. V dalších dvou etapách město výhledově počítá s vybudováním komunikací a infrastruktury a stavbou tribuny se zázemím pro uživatele stadionu.

Parametry sportovišť budou splňovat požadavky předepsané národními a mezinárodními federacemi. Na stadionu díky tomu budou moci být pořádány soutěže regionálního i nadregionálního charakteru od atletických disciplín, přes turnaje v kopané a minikopané, soutěže orientačních běžců či handicapovaných sportovců.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Šternberk, radnice, Olomoucký kraj, projekt, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku plánují postavit nový atletický stadion za desítky milionů korun  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.