Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hasiči likvidují následky silného větru. Mají už přes čtyřicet výjezdů

Více než čtyřicetkrát už museli během dnešního večera vyjíždět hasiči v Olomouckém kraji kvůli silnému větru. Zasahovali především u popadaných stromů a větví či u stržených elektrických drátů. Pomáhali také odstraňovat stromy na železnici, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Nejvíce zásahů měli na Olomoucku a Šumpersku.

„Profesionální a dobrovolné jednotky od devatenácté hodiny zaměstnává výstrahou avizovaný silný vítr. V souhrnu aktuálních čísel jde již o jednačtyřicátou událost v Olomouckém kraji a lze předpokládat navýšení počtu technických výjezdů," uvedl mluvčí.

Ve Vídeňské ulici v Olomouci spadl strom na zaparkované vozidlo. Na železnici vznikly komplikace kvůli několika spadeným stromům u Starého Města na Šumpersku.Ve Šternberku zase hasiči sundávali plachtový stan ze stromu.

Silný vítr trápil i další regiony, hasiči zaznamenali od večera desítky výjezdů a zásahů. Stovky domácností hlavně v Ústeckém a Libereckém kraji a na Benešovsku zůstaly bez proudu. Na několika železničních tratích nejezdily vlaky kvůli spadlým stromům. Zatím nejsou informace o zraněných.

Mnohem dramatičtější situace panovala v sousedním Německu. V Hamburku si větrná bouře, která se postupně přesouvá nad Braniborsko a Berlín, vyžádala první oběť. Odpoledne byla na severu země zcela zastavena železniční doprava.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky vichřice, strom, Olomoucký kraj, železnice, okres Šumperk, Olomouc, Staré Město, Šternberk, Německo, Ústecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidují následky silného větru. Mají už přes čtyřicet výjezdů  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.