Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

FOTO: Hasiči od odpoledne likvidují požár ve Vojenském prostoru Libavá

Požár klestí a trávy na mýtině o ploše asi 100 krát 200 metrů ve Vojenském prostoru Libavá byl ohlášen dnes před půl čtvrtou. Na místo dorazili profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velké Bystřice, Velkého Újezdu a Hluboček a vojenská hasičská jednotka Libavá. Kvůli vysokým teplotám se však hasiči museli častěji střídat, proto na místo přijeli ještě dobrovolní hasiči z Doloplaz, Veselíčka a Dolního Újezdu.

„Hustý černý dým valící se z lesa byl vidět z velké dálky, jedno oznámení události přišlo dokonce až z dálnice D46 od Držovic. Vzhledem k tomu, že požářiště bylo v přístupném terénu, nebylo nutné na místo povolávat vrtulník. Hasiči však k požáru museli dovážet kyvadlově vodu, kterou čerpali v nedalekém lomu ve Výklekách," uvedla mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Po půl šesté měli hasiči plameny pod kontrolou, jednotky však ještě v sedm hodin večer byly na místě a prováděly likvidační práce. Protože se jedná o požár ve vojenském prostoru, výši škody i příčinu jeho vzniku bude šetřit vojenský vyšetřovatel.

Foto HZSOL

Štítky požár, mýtina, vojenský prostor, Libavá, Olomoucko, Vojenský újezd Libavá, Olomouc, Velká Bystřice, Doloplazy, Velký Újezd, Hlubočky, Dolní Újezd, Držovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hasiči od odpoledne likvidují požár ve Vojenském prostoru Libavá  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.