Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Turistické značení zničil kůrovec, kraj dá na obnovu značek 780 tisíc korun

Olomoucký kraj letos zvýšil dotace na obnovu značení turistických tras v regionu, které na mnoha místech vzalo za své kvůli těžbě stromů napadených kůrovcem. Celkem 780 tisíc korun poslouží na obnovu značení turistických tras například v okolí Olomouce nebo v Jeseníkách, řekl hejtman Ladislav Okleštěk (ANO). Mimořádnou dotaci použije Klub českých turistů na rekonstrukci zhruba 150 kilometrů tras.

Na standardní obnovu turistického značení kraj vyčlenil 400 tisíc korun a dalších 380 tisíc korun je určeno na trasy v oblastech postižených kůrovcovou kalamitou. Dřevorubci totiž museli pokácet tisíce napadených jehličnanů a společně se stromy z lesů zmizely i mnohé turistické značky. Značně nepřehledná je pro turisty situace například v okolí Svatého Kopečku u Olomouce, kde na mnoha místech vznikly rozsáhlé holiny.

Kromě běžných turistických stezek letos podpoří olomoucké hejtmanství také přeznačení Jesenické lyžařské magistrály, kde jsou už staré značky a navigační cedulky a dílo zkázy dokonal kůrovec. Krajské dotace jsou určeny i na obnovu kůrovcem poškozených Rychlebských stezek v Jeseníkách.

Autoři | Foto Facebook KČT Šternberk

Štítky turistika, značení, kraj, Olomoucko, kůrovci, Olomoucký kraj, turistická značka, dotace, Olomouc, Ladislav Okleštěk, ANO 2011, Klub českých turistů, Svatý Kopeček, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistické značení zničil kůrovec, kraj dá na obnovu značek 780 tisíc korun  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.