Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Před Meoptou se začne rozšiřovat parkoviště, nabídne skoro stovku míst

Na celých pět měsíců se od 5. března uzavře parkoviště před Meoptou v Kabelíkově ulici. Na plochu, kde parkovala především auta zaměstnanců, vjede těžká technika – a začne se tu s plánovaným rozšířením parkoviště. Až doteď tu mohlo najednou stát okolo padesáti aut, v srpnu se kapacita téměř zdvojnásobí.

„Nové parkoviště bude prostorově přizpůsobeno pro 93 aut, z toho 5 stání bude pro lidi s omezenou schopností pohybu a orientace. Kvůli rozšíření bude třeba zabrat i část trávníku,“ konstatoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Jak dále upřesnil, povrch parkoviště má být zhotoven ze zámkové dlažby, kryt komunikace z asfaltobetonu – a chybět nebude ani veřejné osvětlení, zacílené na parkoviště. „V rámci stavby parkoviště dojde i k vybudování nových chodníků ze zámkové dlažby, které budou napojeny na stávající trasy pro pěší,“ doplnil Miroslav Piekutowski z přerovského magistrátu. Po dostavbě přijdou na řadu i sadové úpravy, spočívající v zatravnění nově zřízených zelených ploch a výsadbě stromů. „Rozšíření parkoviště zaplatí město Přerov ze svého rozpočtu – do stavebních prací vloží 6 milionů korun, následně pak Meopta-optika poskytne na tuto akci peněžitý dar ve výši půl milionu korun,“ upřesnila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Parkoviště se uzavře v úterý 5. března a firma SISKO, která bude stavbu provádět, má uzavírku povolenou do 10. srpna – dá se ale předpokládat, že už v průběhu července by parkovací plocha mohla být hotová. „Nepříjemná situace nastane pro zaměstnance Meopty, kteří budou muset po dobu pěti měsíců najít jiné místo k parkování – ale jinak než uzavírkou situace řešit nešla. Odměnou jim bude nová a vodorovným značením přehledně rozdělená parkovací plocha,“ řekl na závěr náměstek přerovského primátora Michal Zácha. 

Tisková zpráva

Štítky Meopta, parkoviště, Přerov, Tomáš Navrátil, Michal Zácha, Hana Mazochová

Před Meoptou se začne rozšiřovat parkoviště, nabídne skoro stovku míst  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.