Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

V Popovicích bude zdemolován starý propustek. Nahradí ho nový tunel

Dva a půl milionu korun bude stát město Přerov stavba nového propustku v místní části Popovice. Radní tento týden schválili zadávací podmínky zakázky a následně osloví se svou nabídkou na rekonstrukci pět stavebních firem.

„Stávající, zhruba šedesát let starý trubní propustek bude zdemolován a nahradí ho nový železobetonový rámový propustek, dlouhý 12, 2 metrů. Svahy a dno vtoku a výtoku budou dlážděny lomovým kamenem do betonového lože,“ informovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Úředníci z odboru majetku už vloni na jaře při obhlídce zjistili, že roury propustku jsou prasklé a vypadávají z něj betonové kusy, proto doporučili výměnu.

Nejedná se o první letošní investici města do „tunelu“ pod komunikací, kterým protéká voda – stejný problém s dožilým propustkem se v současné době řeší i v místní části Vinary, kde Přerov za demolici starého a stavbu nového propustku zaplatí 2 miliony 285 tisíc korun. Stavba je tam už v plném proudu.

„Další letošní investicí je oprava lávky za Výstavištěm, kde se bourá nosná konstrukce, která má být nahrazena novou, zhotoveno bude i nové zábradlí. To vše za 340 tisíc korun,“ řekl Jan Štajnar z přerovského magistrátu.

A plán na další opravu přerovského mostu už leží na stole úředníků – po vyřízení stavebního povolení by měla ještě letos projít soutěží lávka v Riedlově ulici, kterou čeká oprava a rozšíření. Předpokládaná cena se vyšplhala na čtyři a půl milionu korun.

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky demolice, tunel, propustek, Přerov, doprava, Popovice, Hana Mazochová, oprava

V Popovicích bude zdemolován starý propustek. Nahradí ho nový tunel  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.