Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Přerově se sešel krizový štáb města. Zavře se poslední školka, změny jsou i v dopravě

V Přerově se dnes sešel krizový štáb města. Od pondělí 23. března nově zavře poslední otevřená mateřská škola. Podle vedoucího krizového štábu Tomáše Staňka město dodržuje veškerá nařízení vlády související s nouzovým stavem.

Ve městě nyní budou zavřené kromě škol také veškeré školy a jesle. Poslední otevřenou školkou byla Mateřská škola v Dvořákově ulici. „Do školky přicházelo už jen minimum dětí, většina zákonných zástupců využila možnosti jít na takzvaný paragraf,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Kouba. Zavření bylo s rodiči projednáno. 

V Přerově jsou do odvolání zrušená také placená parkovací místa, dá se tedy kdekoliv parkovat zdarma. Město ale vyzývá k ohleduplnosti při parkování tak, aby byl umožněn průjezd integrovaného záchranného systému. „Vzhledem k tomu, že jsou občané ve větší míře doma, je v ulicích aktuálně i více zaparkovaných aut a právě nevhodné parkování způsobuje problémy s průjezdem větších vozů.. V případě nouze bude nutno povolat odtahovou službu,“ upozornil primátor Přerova Petr Měřínský.

Dále bude od zítřka zrušena autobusová zastávka „Nemocnice/brána“, cestující budou  vystupovat v Dvořákově ulici. „Od dnešního dne se také dezinfikují automobily hasičů, městských policistů a magistrátu,” připomněla tisková mluvčí města Lenka Chalupová.

Ohodnoť článek

Štítky Přerov, opatření, novinky, parkování, školky, dezinfekce, krizový štáb, Tomáš Staněk, Petr Kouba, Petr Měřínský, Lenka Chalupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově se sešel krizový štáb města. Zavře se poslední školka, změny jsou i v dopravě  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.