Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hasiči zasahovali v Bečvě u Hranic kvůli neznámé zpěněné látce

Hasiči ve středu 2. prosince zasahovali v řece Bečvě v Hranicích na Přerovsku kvůli výskytu neznámé zpěněné látky. Postavili zde norné stěny. S největší pravděpodobností má zpěněná voda souvislost s pracemi na řece, řekla ve středu mluvčí hasičů Lucie Balážová. Vyplývá to i ze zkušeností rybářů a hasičů. Zásah hasičů by tak neměl souviset ani s dnešním únikem neznámé látky ve Valašském Meziříčí.

„Zasahujeme v Hranicích na řece Bečvě, kde byl nahlášen výskyt neznámé zpěněné látky. Postavili jsme norné stěny, díky nimž jsme pěnu zachytili, odebrali jsme vzorky a monitorujeme tok. Uhynulé ryby nalezeny nebyly. Zpěněná voda nejspíše souvisí s pracemi na řece," uvedla mluvčí hasičů.

Podotkla, že o situaci byli informováni starostové obcí po i proti proudu řeky v Olomouckém kraji a všechny dotčené úřady. „Odebrané vzorky budou předány laboratoři do Frenštátu pod Radhoštěm," doplnila mluvčí.

Hasiči v Bečvě ve středu zasahovali i na území Zlínského kraje a to ve Valašském Meziříčí-Juřince, kam opět unikla neznámá látka.

Do Bečvy ve středu opět unikla neznámá látka. Několik ryb uhynulo

Do řeky Bečvy ve Valašském Meziříčí-Juřince opět unikla neznámá látka. Nahlášen je úhyn ryb, avšak pouze v jednotkách kusů, řekla dnes ČTK mluvčí České inspekce životního prostředí (ČIŽP) Radka Nastoupilová. Inspektoři ČIŽP podle ní míří na...

Podle mluvčí hasičů Lucie Javoříkové šlo o neznámou hustší bezbarvou látku. Jedná se již o třetí únik neznámých látek od konce září tohoto roku, kdy Bečvu postihla závažná ekologická havárie a to v úseku pod Valašským Meziříčím až po Přerov. Do kafilerie odvezli rybáři více než 40 tun ryb. Podle České inspekce životního prostředí šlo o kyanid, okolnosti případu se stále vyšetřují.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, hasiči, ekologie, Bečva, Přerovsko, FOTO, Hranice, Valašské Meziříčí, okres Přerov, Česká inspekce životního prostředí, Olomoucký kraj, Frenštát pod Radhoštěm, Zlínský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali v Bečvě u Hranic kvůli neznámé zpěněné látce  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.