Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Přerov opraví sedmdesát parkovacích míst u bytových domů. Parkoviště pokryjí trávníkové rošty

Sedm menších parkovišť, která jsou podle analýzy už za hranou životnosti, nechá opravit město Přerov. Novou podobu dostane sedm desítek stání pro auta na ulicích Jasínkova, Interbrigadistů a Jižní čtvrť IV. Odstavné plochy budou nově splňovat ekologické standardy, město bude usilovat o přidělení dotací.

Okolo přerovského strojaře krouží pět zájemců. Petici proti prodeji už podepsalo devět stovek lidí

Pět zájemců krouží okolo lukrativních pozemků a bývalého hotelového domu Strojař v Přerově. Zpustlou budovu nyní využívají k výcviku policisté, plán města na prodej chce překazit opozice. Petici za vypsání referenda již podepsalo přes devět...

Oprava sedmdesáti parkovacích míst by měla přijít zhruba na sedm milionů korun, město na ni bude žádat dotaci a získat může až 85 procent způsobilých výdajů. Aktuální etapa se dotkne dvou lokalit, ulice Jasínkovy a Interbrigadistů nedaleko obchodní Galerie Přerov a rovněž parkovišť v ulici Jižní čtvrť IV, která se nachází na okraji města v sousedství přerovské pekárny Racek.

„Plánovaná oprava se týká tří parkovišť na Jižní čtvrti, kde je 22 parkovacích míst, v Jasínkově ulici se jedná o dvě parkoviště celkem pro 27 aut – a na Interbrigadistů se mají rekonstruovat rovněž dvě parkoviště pro 21 míst,“ řekla k záměru oprav parkovacích stáních v okolí bytových domů mluvčí přerovského magistrátu Lenka Chalupová s tím, že projekt počítá i s místy pro invalidy, dohromady jich bude v těchto lokalitách pět.

Děti země žalují povolení D1 u Přerova. Doufají v odkladný účinek a přerušení prací

Krajský soud už podle předsedy ekologického spolku Děti Země posuzuje dvě žaloby proti stavebním povolením pro vybudování posledního chybějícího úseku dálnice D1 Přerov – Říkovice. Stavba začala na přelomu loňského a letošního roku přípravnými...

„Stav daných parkovišť je havarijní, jejich betonový povrch se rozpadá. Stávající betonový kryt, včetně podkladních vrstev a obrubníků, bude odstraněn a následně nahrazen. Nové vrstvy budou mít schopnost vsakovat srážkovou vodu a speciální povrch si poradí i s úkapy ropných látek,“ nastínil v tiskové zprávě náměstek primátora Miloslav Dohnal (ODS).  Zdůraznil, že kryt parkovišť je navržený ze zatravněných roštů z ekologicky neutrálního materiálu – ze 100 procentně recyklovatelného plastu. „Všechna parkoviště jsou navržena ve stávajících směrových a výškových poměrech – na těch se nebude nic měnit,“ doplnil náměstek Dohnal. 

Ačkoliv rekonstrukce výrazně nerozšíří parkovací kapacity ve městě, motoristům a životnímu prostředí přinese určité benefity. Úředníci města tak zjišťují i stav dalších parkovišť vyžadujících rozsáhlejší opravu. „V plánu je například také úprava parkovacích ploch v ulici U Hřbitova, kde bude vybudováno 24 nových parkovacích stání, z toho dvě pro invalidy, za dva a půl milionu korun.  V současné době se zpracovává také projektová dokumentace na rozšíření a rekonstrukce všech parkovišť na Jižní čtvrti II,“ doplnila Irena Šikulová z přerovského magistrátu.

Ohodnoť článek

Foto Město Přerov

Štítky Doprava, investice, parkoviště, rekonstrukce, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov opraví sedmdesát parkovacích míst u bytových domů. Parkoviště pokryjí trávníkové rošty  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.