Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Seniory QR kódy na zastávkách neoslovily. Přerov plánuje digitální tabule

Systém digitálních světelných tabulí chce na třicítce vybraných autobusových zastávek vybudovat město Přerov. Zvýšení komfortu u městských a příměstských spojů má přijít na osmnáct a půl milionu korun, klíčové bude udělení dotace. Nové vybavení zastávek má díky zvukovým hlásičům pomoci i nevidomým a slabozrakým cestujícím.

Starší žena z Přerovska přišla o více než jeden a půl milionu. Chtěla investovat do akcií

O více než jeden a půl milionu korun přišla starší žena z Přerovska, která na sociálních sítích naletěla neznámému podvodníkovi. Ten ji přesvědčil, ať investuje do akcií energetické společnosti. Když chtěla transakci zrušit, pustila podvodníka...

Světelné tabule s informacemi o jízdních řádech by se měly v Přerově v případě přidělení dotace začít instalovat v srpnu příštího roku. „Vytipovali jsme 29 frekventovaných zastávek s městskou i příměstskou dopravou, kde by mohly být elektronické LED panely, které by poskytovaly on-line informace o aktuálním odjezdovém a příjezdovém čase jednotlivých linek. Panely by měly být vybaveny i digitálním akustickým hlásičem s povelovým přijímačem pro nevidomé,“ popsal plánovanou novinku pro web města náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Městská hromadnou dopravu v Přerově tvoří dvanáct linek, které společnost Arriva zajišťuje dvaadvaceti nízkopodlažními autobusy. Na desítkách zastávek mohou nyní pasažéři skenovat QR kód, který jim poskytne podrobnosti o autobusových linkách či zpožděních přesměrováním na web cestujOK.cz. „QR kódy na jízdních řádech, zavedené v polovině ledna, byly mladší generací Přerovanů přijaty s nadšením – zatímco starší lidé se na sociálních sítích vymezovali s tvrzením, že neovládají chytré mobilní telefony a místo této vychytávky by raději přivítali velké světelné tabule,“ podotkla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Doprava, zastávka, MHD, jízdní řády, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniory QR kódy na zastávkách neoslovily. Přerov plánuje digitální tabule  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.