Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Přerovská smuteční síň projde opravou. Uzavře se na celý rok

Přesně rok by měla trvat oprava smuteční síně na přerovském městském hřbitově. Dělníci by měli na opravě začít pracovat během letošního podzimu. Opraveny budou obřadní prostory, část pro nejbližší pozůstalé, ale i technické zázemí nebo kanalizace. Předpokládaná cena celé opravy je 81 milionů korun.

Podle přerovské radnice by měla oprava začít během podzimu tohoto roku. „Projektovou dokumentaci z roku 2018 bylo nutné zaktualizovat, rozhodli jsme se totiž, že k původně dvěma navrhovaným etapám připojíme také rekonstrukci administrativní části a kanalizace, které už jsou ve velmi špatném stavu. Rekonstrukci by stavebníci měli stihnout za dvanáct měsíců tak, jak bylo původně plánováno,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO). ​

Celá oprava vyjde město na více než 81 milionů korun. Zmodernizována bude celá budova, ale současné dispozice smuteční síně budou podle vedení zachovány. „Interiér je plánován v přírodních tónech světlého dubu a pískovce, v kombinaci s prosklenými částmi. Katafalk bude nově umístěn na pódiu, obložený bude antracitovým mramorem. Vše budou doplňovat mosazné prvky v matně zlaté barvě a nadčasový sedací nábytek,“ dodala vedoucí odboru investic přerovského magistrátu Ivana Pinkasová.

Po rekonstrukci bude veřejnosti zpřístupněna galerie, kde je navrženo pět lavic pro sezení. Stavebních úprav se dočká také administrativní úsek a technické zázemí, včetně rozvodů kanalizace, vody a elektřiny. Plocha před hlavním vstupem bude nově vydlážděna a opraveno bude i schodiště.

Během oprav bude přerovská smuteční síň zcela uzavřena. "Pohřby mohou probíhat v kostele svatého Michala na Šířavě, v současné době ale jednáme i o několika dalších možných civilních prostorách. Jakmile bude známo přesné místo, budeme veřejnost informovat. V náhradních prostorech bude zajištěn také výkon pohřební služby – tedy vyřizování pohřbů. Beze změny budou fungovat vazárna a květinářství, úpravy zesnulých a chladicí boxy,“ doplnil jednatel Pohřební služby Bohumír Střelec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Přerov, hřbitov, smuteční síň, rekonstrukce, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská smuteční síň projde opravou. Uzavře se na celý rok  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.