Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Festival Velká Morava v sobotu v Přerově představí hudební hvězdy. Město chce založit tradici

Po vzoru Prostějova, který za koncert Michala Davida utratil půl milionu korun, se i město Přerov rozhodlo uspořádat monstrózní koncert. Festival Velká Morava v sobotu vedle městského parku Michalov představí hvězdy jako Ewa Farna, Anna K, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Pokáč a kapely No Name, O5 a Radeček či Legendy se vrací.

"Jedná se o jednu z nejvýznamnějších kulturních akcí tohoto roku a podle toho, jak dopadne tento nultý ročník, se mohou odvíjet i další ročníky. Organizačně je vše připraveno, dnes se začal areál připravovat na festivalové dění, v den akce se bude o hladký průběh starat téměř osmdesátičlenný tým," uvedl primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

Festival, který se uskuteční v sobotu 13. července vedle městského parku Michalov v Přerově, přišel na čtyři miliony korun, část peněz se může vrátit ze vstupného. Pořádání festivalu u parku vzbudilo kritiku, radnice ubezpečila, že poškození zeleně zabrání. 

Vstupné na festival je v předprodeji a v sobotu do 14 hodin za 850 korun, poté za 950 korun. Do areálu se lidé budou moci dostat pouze jedním vstupem z Bezručovy ulice. 

Koncert Michala Davida v Prostějově za půl milionu? Peníze raději dejte dětem na sport, zlobí se opozice

Minimálně půl milionu korun zaplatí prostějovská radnice za koncert Michala Davida, který ve městě vystoupí v září těsně před komunálními volbami. Podle prostějovské opozice je to v době krize vyhazování, protože peníze budou chybět například...

"V celé Bezručově ulici bude zákaz parkování, protože chceme v maximální míře zajistit průjezdnost. Pro účastníky festivalu máme připravené parkoviště, které pojme až pět set aut. To se nachází naproti Ornitologické stanice a na tuto parkovací plochu budou řidiče navádět pořadatelé. Celodenní parkování přijde na 50 korun," upozorňuje náměstek primátora Přerova Miloslav Dohnal (ODS).

Lidé si mohou na festival vzít jídlo a pití pro vlastní potřebu, vstup se psem a jiným zvířetem je však zakázaný. Pro děti je připravený skákací hrad či trampolína. "Do okrasné části parku nebude vstup možný, festivalový areál bude uzavřený. O bezpečnost bude dbát osmdesátičlenný tým organizátorů. Ti budou viditelně označeni," ubezpečuje Dohnal.

Program festivalu Velká Morava
13.00 Legendy se vrací
14.30 O5 a Radeček
16.00 Anna K. & band
17.30 Janek Ledecký
19.00 Michal Hrůza a Kapela Hrůzy
20.30 Pokáč
22.20 Ewa Farna
00.05 No Name

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Ewa Farna

Štítky Přerov, festival, Velká Morava, hvězda, hudba, tradice, Ewa Farna, Anna K, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Pokáč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Velká Morava v sobotu v Přerově představí hudební hvězdy. Město chce založit tradici  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.