Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Přerovské letní kino doplní Kinematograf bratří Čadíků. Začne promítat už zítra

Kromě projekcí přerovského letního kina se tuto neděli a na začátku příštího týdne rozsvítí i kinematograf bratří Čadíků. Promítání proběhnou zítra, v pondělí a v úterý od 21:30 na náměstí TGM. Letní kino Po setmění zahajuje už svou druhou sezónu a během prázdnin se návštěvníci mohou těšit na projekce každou středu.

Zítra večer promítne kinematograf letošní novinku, česko-kanadskou pohádku Princezna na hrášku. V pondělí pak na diváky čeká romantická komedie Lítá v tom a v úterý komedie A máme, co jsme chtěli.

Vstup na projekce je zdarma. „Kino není zpoplatněno, vybírá se pouze dobrovolné vstupné, které pak Kinematograf bratří Čadíků posílá na dobročinné účely,“ řekl ředitel přerovských Kulturních a informačních služeb Jaroslav Macíček.

Plastové lahve v Laguně nejsou odpadky, upozorňuje město Přerov. Pomáhají při měření bahna

Plastové lahve, které označují speciální tyče na měření bahna v přerovské Velké Laguně, si někteří lidé pletou s odpadky a vyhazují je. Město je prosí, aby to nedělali, zároveň také upozorňuje, že voda v žádném případě není vhodná ke koupání.

Letošní léto nabídne také promítání mobilního kina s názvem Po setmění. Promítá se každou středu až do konce letních prázdnin v parku Michalov, na Laguně a v Předmostí na hřišti základní školy J.A. Komenského. Středeční projekce letního kina začínají vždy ve 21 hodin. Jen poslední srpnovou středu začne drama Oppenheimer od 20:30.

„Cena vstupného na jednu projekci pod širým nebem je stanovena na sto korun a lístky jsou k zakoupení jak na místě před promítáním, tak i on-line na webových stránkách kina Hvězda. Diváci letního kina sedí vždy v trávě, a proto doporučujeme, aby si vzali deky a karimatky,“ uvedla vedoucí kina Svatava Měrková.

Přerovské mobilní kino město zakoupilo na přání obyvatel v rámci participativního rozpočtu. Městskou pokladnu vyšlo na 350 tisíc korun. Poprvé začalo promítat loni v srpnu a na projekce přišlo zhruba 600 návštěvníků. Kompletní program zájemci najdou na webových stránkách přerovského kina Hvězda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Město Přerov

Štítky film, Přerov, kino, kinematograf, letní kino, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovské letní kino doplní Kinematograf bratří Čadíků. Začne promítat už zítra  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.