Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na Výklekách se zranil muž při pádu z výšky. Zasahovat museli hasiči na člunu i záchranářský vrtulník

V neděli vpodvečer zasahovali složky Integrovaného záchranného systému Olomouckého kraje při záchraně muže, který se v zatopeném lomu ve Výklekách zranil při pádu.

Zdravotnické operační středisko si krátce po devatenácté hodině vyžádalo součinnost při záchraně zraněného muže po nešťastném pádu z výšky. Posádka vrtulníku letecké záchranné služby se bez pomoci záchranného člunu hasičů nedokázala dostat ke zraněné osobě.

Hasiči tedy vyslali na místo jednotku se záchranným člunem z požární stanice v Lipníku nad Bečvou. K místu také dorazila místní jednotka z Výklek. Hasiči po svém příjezdu přepravili na člunu lékače a také transportní páteřní desku ke zraněnému muži, asistovali při prvotním ošetření a poté převezli zraněného na břeh a vypomohli ho transportovat k vrtulníku.

„Pacienta imobilizovaného přepravila posádka dopravním automobilem k místu s vrtulníkem. Celý zásah byl velmi náročný na fyzický výkon zasahujících hasičů, rovněž svou roli zde sehrával čas pro co nejkratší pomoc zdravotníků vážně zraněnému muži a také operativní způsob transportu muže k leteckému převozu k navazující nemocniční péči," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Autoři

Štítky Výkleky, Olomoucký kraj, Lipník nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Výklekách se zranil muž při pádu z výšky. Zasahovat museli hasiči na člunu i záchranářský vrtulník  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.