Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Podle policie byl zákrok při návštěvě prezidenta v Lipníku nad Bečvou oprávněný

Policie ČR vydala tiskovou zprávu k incidentu, který se odehrál při návštěvě prezidenta v Lipníku nad Bečvou. Stojí v ní, že policisté postupovali v souladu s platnými právními předpisy.

"Vedení Policie ČR se seznámilo se shrnující zprávou Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje k zákroku policistů, ke kterému došlo v Lipníku nad Bečvou v rámci návštěvy prezidenta republiky. Skutečnosti, které jsou v této zprávě obsažené, neevokují jakékoliv podezření z postupu, který by nebyl v souladu s platnými právními předpisy. V tuto chvíli tedy není nutné přijímat v této souvislosti jakákoliv další opatření.

Vzhledem k tomu, že reprodukce hudby svou hlasitostí zřetelně přesáhla zákonný rámec a nerušený průběh shromáždění, bylo tímto jednáním porušeno ustanovení § 14 odst. 1. písm. e) zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím.

Policisté po vstupu do místnosti prokázali příslušnost k Policii ČR ústním prohlášení Policie v souladu s ustanovením § 12 odst. 2) zákona o Policii ČR a následně použili odpovídajících zákonných výzev i za použití slov „jménem zákona“ dle § 10 odst. 5) zákona o Policii ČR.

Policisté vstoupili do kanceláře dle ustanovení § 40 zákona o Policii ČR (vstup do obydlí, jiného prostoru nebo na pozemek), neboť věc nesnesla odkladu a vstup tam byl nezbytný pro odvrácení závažného porušení veřejného pořádku."

Tisková zpráva

Štítky vyjádření, policie, Lipník nad Bečvou, prezident, debata, návštěva, Policie České republiky, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle policie byl zákrok při návštěvě prezidenta v Lipníku nad Bečvou oprávněný  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.