Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Policie od včerejšího večera pátrá po ztraceném houbaři. Nepomohl ani vrtulník s termovizí

Policisté od včerejší páté hodiny odpolední pátrají po třiasedmdesátiletém Janu Štěrbovi, který má trvalé bydliště v Olomouci. Muž šel s rodinou na houby, ale nedorazil na domluvené místo srazu, proto po muži pátrá policie. Zatím neúspěšně. Do pátrání se zapojili i hasiči.

„Rodinní příslušníci uvedli, že se s hledaným naposledy viděli v 09:45 hodin v lesním prostoru v místě zvaném U červeného kříže u komunikace mezi obcemi Kandia a Slavíkov. Dle domluvy se všichni měli znovu setkat na stejném místě v poledne. Pohřešovaný však nedorazil a nepodal o sobě zprávu," popsal mluvčí policie František Kořínek.

Rodina muže nenašla a úspěšní nebyli ani policisté, kteří k pátrání v pozdních nočních hodinách použili vrtulník s termovizí. V pátrání policie pokračuje dnes od ranních hodin.

„Několik jednotek hasičů se aktuálně zapojuje do rozsáhlé pátrací akce po pohřešovaném muži v lesích u obce Laškov, Kandia. Do akce zapojujeme také kynology kolegů z krajů Jihomoravského a Zlínského," pověděl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jan Štěrba je 170 centimetrů vysoký a štíhlý. Má krátké prošedivělé vlasy s pleší. Na sobě má oblečenou béžovou šusťákovou bundu a béžové kalhoty. „Muž by měl být fyzicky zdatným turistou, proto není vyloučeno, že se od místa mohl vzdálit i na poměrně velikou vzdálenost," pověděl mluvčí.

S jakýmikoli informacemi k pohřešovanému muži se prosím obraťte na linku 158.

Foto PČR

Štítky pátrání, houbař, termovize, vrtulník, Prostějovsko, Jan Štěrba, policie, Olomouc, termografie, František Kořínek, Kandia, houbaření, Slavíkov, Laškov

Policie od včerejšího večera pátrá po ztraceném houbaři. Nepomohl ani vrtulník s termovizí  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.